Gündem Soba faciası: 3 ölü

Soba faciası: 3 ölü

Paylaş
Soba faciası: 3 ölü

Eskişehir'de evlerindeki kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen üç kişi yaşamını yitirdi

Emek Mahallesi Çetinsoy Sokak'taki 3 katlı binanın son katında öğle saatlerinde meydana gelen olayda kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen evli bir çocuk annesi Hacer Kırbaş, sürünerek önce evinin kapısını açtı daha sonra alt kattaki komşularının kapısını çalıp yardım istedi.

Komşuları yaşam belirtisi gördükleri Hacer Kırbaş ve eşi Ekrem Kırbaş'ı Eskişehir Devlet, çocukları Nuri Kırbaş'ı da otomobille Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırdı. Durumun bildirilmesinin ardından olay yerine gelen 112 sağlık eekibi evde bulunan Emine Kırbaş'ın ölmüş olduğunu belirledi.

Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ekrem Kırbaş ile Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürülen oğlu Nuri Kırbaş doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldüler.

Durumu ağır olan Seher Kırbaş ise Devlet Hastanesi acil servisinde yapılan müdahalesinin ardından sevk edildiğini Eskşehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Evde ölen Emine Kırşaş'ın cesedi ise otopsi için ESOGÜ Hastanesi morguna kaldırıldı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR (DHA)