Gündem Sodadaki 'tuz ruhu' öldürdü!

Sodadaki 'tuz ruhu' öldürdü!

Paylaş
Sodadaki 'tuz ruhu' öldürdü!

Marketten aldığı sodayı içen adam 'İçim eriyor' diye bağırarak hastanelik oldu ve can verdi

Bayrampaşa'da içtiği soda yüzünden hastanelik olan şahsın ölümüne sodadaki yüzde 14 oranındaki tuz ruhunun yol açtığı belirlendi. İşçi emeklisi Muammer Tekin, geçen sene akşam yemeğinden sonra marketten aldığı bir meyveli sodayı içti.

Haberin Devamı

Maden suyunu içtikten sonra “İçim eriyor” diye feryat eden ve acı içinde kıvranmaya başlayan Tekin, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Ameliyatla midesi, 12 parmak bağırsağı ve yemek borusunun bir kısmı alınan Muammer Tekin, bir hafta sonra da yaşamını yitirdi.

ADLI TIP RAPORU ŞOK ETTİ

Babasının ölümünün ardından hukuk mücadelesi başlatan Sinem Tekin'in suç duyurusu üzerine Eyüp Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açtı. Savcılık, Tekin'in içtiği ve aynı anda marketten aldığı diğer maden suyu şişelerini, incelenmesi için Adlı Tıp Kurumu'na gönderdi. İncelemeyi tamamlayan kurumdan şoke edici bir rapor geldi.

Maden suyu şişesinde kalan 80 mililitre sıvının yüzde 14'ünün halk arasında 'tuz ruhu' olarak bilinen 'hidroklorik asit' olduğu belirlendi. Savcılık maden suyunu üreten firmanın yönetim kurulu başkanı ve üretim koordinatörü hakkında "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

(Yenişafak)

Haberin Devamı