Gündem Şoför serbest bırakıldı

Şoför serbest bırakıldı

Paylaş
Şoför serbest bırakıldı

Sarıyer'de 2 kadının hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı kaza nedeniyle tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen halk otobüsünün sürücüsü Fikret Gülbahar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Otobüs sürücüsü Fikret Gülbahar, Tarabya Polis Karakolu’ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Gülbahar, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

Fikret Gülbahar, savcılık tarafından, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçlamasıyla, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanan Fikret Gülbahar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sürücü, haftada iki gün karakola giderek imza atacak. Gülbahar hakkında ayrıca yurtdışı çıkış yasağı da konuldu.

"GAZ PEDALI TAKILI KALDI"

Gülbahar’ın, mahkemede verdiği ifadesinde, "gaz pedalının takılı kalması nedeniyle aracı durduramadığını ve ilk çarpışma anından sonra camlar kırıldığı için hiçbir şey göremediğini, her şeyin birkaç saniye içinde olup bittiğini" söylediği öğrenildi.

Öte yandan, kazanın otobüsteki teknik bir arızadan meydana gelip gelmediği konusunun da incelendiği belirtildi.

Cem TURSUN - Ümit TÜRK / İstanbul, (DHA)