Magazin Şoförü ve korumaları o anları anlattı

Şoförü ve korumaları o anları anlattı

Paylaş
Şoförü ve korumaları o anları anlattı

Cinayet Büro Amirliği'nde 6 saat boyunca ifadeleri alınan Tatlıses'in şoför ve korumalardan oluşan 4 kişinin birbirlerini doğrulayan ifadelerde bulundukları öğrenildi

Beyaz Tv’de yaptığı televizyon programı çıkışında silahlı saldırıya uğrayan İbrahim Tatlıses’in olay sırasında şoförlüğünü yapan Hakan Çalışkan, korumaları Uğur Mazlum, Mehmet Selami Aldemir ve korumaların şoförlüğünü yapan Cengiz Karatürk ifade için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne geldi ve basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakarak emniyetten ayrıldı.

Edinilen bilgiye göre İbrahim Tatlıses’in yanında işe başladıktan saldırının olduğu ana kadar bildikleri her şeyin anlatılması istenen 4 kişinin ifadesi 6 saat sürdü. 4 kişinin de birbirlerini doğrulayacak şekilde ifade verdikleri ve ekipler tarafından şüphelenilecek herhangi bir ifadede bulunmadıkları öğrenildi.

>> TATLISES'İN SALDIRIDAN ÖNCEKİ SON GÖRÜNTÜLERİ

>> İŞTE TATLISES'İN VURULMA ANI

>> KALAŞNİKOF'UN BALİSTİK İNCELEMESİ TAMAMLANDI

4 kişinin de ifadesinde, “İbrahim Tatlıses’in bizce bilinen bir hasmı yok. Her Pazar aynı saatlerde programı bitiyor. Oradan ne zaman çıkacağı biliniyor. Olay günü her zamanki gibi normal bir şekilde çıktık. Önce Buket Hanım arabaya bindi. Arka koltuğa oturdu. Ardından İbrahim Tatlıses bindi. Biner binmez hareket ettik. Mercedes araba daha hızlı olduğu için bindiğimiz koruma aracı ile arasında bir mesafe oldu. Mesafeyi kapatmıştık ki 30-40 metre gittikten sonra bir anda saldırı gerçekleşti. Ne olduğunu anlayamadık.

İbrahim Tatlıses ve Buket Damla Çakıcı yaralanınca bir an önce hastaneye götürmek istedik. Bu yüzden de saldırıyı yapanları takip edemedik. Saldırı yapılan araç Zincirlikuyu tarafına doğru gitti. Hareket halindeki araçtan bir anda ateş edildiği için ne olduğunun farkına varamadık." şeklinde ifade verdikleri öğrenildi.

SİLAHIN "TEMİZ" ÇIKMASI POLİSİN İŞİNİ ZORLAŞTIRIR

Öte yandan olay yerinden toplanan 11 ayrı boş kovanın Kriminal Polis Laboratuarında yapılan balistik incelemesi tamamlandı. Yapılan balistik inceleme sonucunda, kovanların kaleşnikof marka bir tek silahtan çıktığı anlaşıldı. Geriye dönük olarak yapılan taramalarda ise, saldırıda kullanılan silahın daha önce herhangi bir olayda kullanılmadığı belirlendi.

Polise yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre silahın daha önce bir olayda kullanılmamış olması, polisin bir an önce sonuca gitmesi ve failleri ortaya çıkarması sürecinde olumsuz bir bulgu olarak değerlendirebilir.

Emniyet ekiplerince yapılan kamera kayıtları incelemesi de sürüyor. Olayın gerçekleştiği bütün güzergahlarda bulunan tüm kamera kayıtlarının incelemesinin sürdüğü belirtildi. Şimdiye kadar incelenen görüntüler içerisinde sadece Nurol Plaza’dan alınan görüntülerde verilerin olduğu öğrenildi.

Nurol Plaza’nın görüntülerinde, olay anının saniye saniye görüntülendiği görüldü. Nurol Plaza’nın güvenlik birimlerinin her İbrahim Tatlıses’in çıktığı sırada 360 derece dönebilen kamerayı çevirdikleri ve olay günü de İbrahim Tatlıses’i binene kadar kamerayla izledikleri ortaya çıktı. Ancak görüntülerin sağlıklı olmadığı, saldırının gerçekleştirildiği otomobilin markasının bile tam olarak anlaşılamadığı belirtildi.

Saldırının olduğu yerin kameranın olduğu yere 60 metre mesafede olduğu ve bu yüzden görüntülerin net olmadığı öğrenildi. Saldırıda kullanılan otomobilin Fiat Linea, Renault Megan veya Opel Astra olabileceği tahmin ediliyor.

Bunun dışında incelenen görüntülerde, saldırının gerçekleştirildiği otomobil veya saldırganlara rastlanmadığı öğrenildi.

Ortaya çıkan İbrahim Tatlıses’in vurulmadan önceki anını gösteren fotoğraflarda, Tatlıses’in iki hayranı da görülüyor. Almanya’da oturdukları belirtilen ve adları açıklanmayan hayranlarının ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Bu kişilerin, “Hayranı olduğumuz için görünce fotoğraf çektirdik. Başka bir şeyden haberimiz yok" dedikleri belirtildi.

Mehmet AKTARAN, İstanbul / DHA

2

Haberin Devamı