Gündem Soğuk günler geride kalıyor

Soğuk günler geride kalıyor

Paylaş
Soğuk günler geride kalıyor

Hava sıcaklıkları yarından itibaren artmaya başlayacak

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, hava sıcaklığının yarın iç ve batı bölgelerde, çarşamba günü ise iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artarak mevsim normalleri civarına yükseleceğini söyledi.

Çağlar, yapılan son değerlendirmelere göre, bugün yurdun doğu kesimlerinde etkili olan yağışlı havanın yarın da doğu bölgelerde etkili olmaya devam edeceğini söyledi.

Yarın, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile öğle saatlerinde Kastamonu, Çankırı ve Çorum çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağını belirten Çağlar, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta kuzey, iç ve batı kesimlerde normallerinin 2 ila 4 derece altında seyreden hava sıcaklığı, yarın iç ve batı bölgelerde, Çarşamba günü iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artarak, mevsim normalleri civarına yükselecek.

BAZI BÖLGELERE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Ancak yurdun batı kesimleri, yarın akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz’den gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Yarın akşam saatlerinde Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Çarşamba günü, Marmara, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’in batısında görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklindeki yağışların Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Perşembe ve Cuma günü, bahar yağışları şeklinde gerçekleşecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların yurdun büyük bölümünde etkili olacağı öngörülüyor.

Hava sıcaklığı ise yağış alan yerlerde biraz azalacak." Çağlar, kuvvetli yağışın neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, deniz ve kara ulaşımda aksamalar, gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.