Cumartesi Postası Soğuk günlere kürkler renk katacak

Soğuk günlere kürkler renk katacak

Paylaş
Soğuk günlere kürkler renk katacak

Bu kış modacılar zarif ve şık görünmek isteyen kadınlar için birbirinden güzel kürkler tasarladı

Kürk tıpkı mücevher gibi hep lüks ve ihtişamla birlikte anıldı. Yine mücevher gibi orta yaş üstü kadınlar tarafından daha çok tercih edildi. Gençlerin kürk giymek için biraz büyümesi gerekiyordu! Zamanla; özellikle hayvan hakları savunucularının kürk giyimine karşı başlattıkları tepkiler karşısında modacıların yapay kürke yönelmeleri, gençlerin de tercihini değiştirdi. Artık gençler özellikle maddi açıdan da kolay ulaşabildikleri için yapay kürkleri severek giydiler. Önceleri daha ziyade abiye giyilen kürk; artık spor ve günlük giysilerle de giyilmeye başlandı. Kürk, yapay da olsa artık sokak modasının bir parçası oldu.

Stella McCartney ve Miuccia Prada’nın kürk karşıtı dolayısıyla hayvan dostu modacıların başını çektiği biliniyor. Stella McCartney aynı zamanda vejetaryen de. Hatta bir kaç yıl önce Londra’daki mağazasında ünlü aktris Pamela Anderson’un, “Kürk giyeceğime çıplak gezerim” diye çırılçıplak soyunarak yaptığı eylem hala hafızalarda. Pamela Anderson bu eylemde Jennifer Lopez, Linda Lohan, Beyonce gibi kürk giyen ünlüleri de hedef almıştı.

Hayvan hakları savunucusu PETA örgütünün tüm protestolarına rağmen birçok modacı ise gerçek kürkten vazgeçmedi. Christian Lacroix, Jean Paul Gaultier, Karl Lagerfeld, Diana Von Fürstenberg, Emilio Pucci gibi modacıyı PETA’nın kürklü defilelerde podyuma çıkarak protesto gösterileri bile kürkten vazgeçirmeyi başaramadı. Sadece bu modacılar değil kadınlar da milyonlar değerindeki kürklerine atılan protesto boyalarına rağmen kürk giymeye devam ettiler. Gardırobunda da değerli kürklere yer veren Diana Von Fürstenberg’in giymekten büyük zevk aldığı vintage kürk koleksiyonu bulunuyor.

Bu kış kadınlar rengarenk kürklerle ısınacak. Kenzo, Givenchy, Emilio Pucci, Christian Lacroix, Valentino gibi birçok dev modacı bu kış kadınlar için rengarenk kürkler hazırladı. Bazıları ise koleksiyonlarında gerçeklerini aratmayacak mükemmellikte taklit kürklere yer verdi. Kırmızı, mavi, yeşil, mor, lacivert, ne renk isterseniz kürk bulabilirsiniz bu sezon. Bu sezon kürkler her yaşa hitap ediyor. Ve sadece dünyaca ünlü lüks markaların tasarımcılarının tekelinde değil tabii ki; gençlerin bütçelerine uygun Zara, Mango gibi bir çok markanın da bu sezon kürk ürünleri mevcut. Zara ve Mango özellikle gençlere yapay leopar kürkleri giydirmeyi amaçlamış.

Sezon modasının vazgeçilmezleri arasında olan renkli kürklerinizi gün içinde bu yılın modası yırtık jean’lerinizin üzerine giyebilir, gece davetlerinde de ipek elbisenizin üzerine atabilirsiniz. Kürk yelekleri ve ceketleri bluzlar, trikolar, tişörtler gibi her türlü seçeneğin üzerinde kullanabilirsiniz. Bunları uygularken taytlar, jean ceketler, üzeri yazılı tişörtler, diz üstü çizmeler ve büyük çantalar gibi sezon trendlerini kullanarak stilinizi daha da vurgulayabilirsiniz.

KLASİK TERCİH EDENLER İÇİN

Klasik kürkten vazgeçmeyenlere de hemen haber verelim; bu kış beyaz ve siyah kürkler çok moda. Ve de leopar... Vizon, leopar ve tilki kürkler genel olarak genç ve modern çizgide kısa tasarlanmış. Versace’den Jill Sander’e, Gucci’den Celine’e tüm tasarımcıların koleksiyonlarında bu kürklerden bulmak mümkün. Bazı modacılar ise elbiselere de küçük kürk detaylar katmış.

Kısaca moda arenasında şu sıralar gerçek kürkler de yapay kürkler de mevcut. Ama biz dünyada her yıl 40 milyondan fazla hayvanın kürkleri için öldürüldüğünü hatırlatalım. Bu gerçek karşısında seçim sizin...

KÜRK GİYMENİN ALTIN KURALLARI

* Kürk alırken kendi tarzınıza uygun modeli seçin. Çünkü giydiğiniz kürkü nasıl taşıyacağınız önemli. Sadece moda olduğu için ya da gösterişli diye tarzınız olmayan bir kürk almayın.

* Boyunuz kısaysa kısa tüylü küçük kürk yakalı ve mont şeklindeki modelleri seçin. Bu yıl çok moda olan truvakar kollu kürkler tam size göre. Uzun kürkleri uzun boylu hanımlar tercih etmeli.

* Kilolu hanımlar, çok tüylü olmadığı için astragan kürkleri tercih etmeli. İnce ve uzun boylu hanımlar uzun tüylü kürkleri rahatlıkla giyebilir.

* Açık renkli kürkler çok çabuk kirlenir ve deforme olur. Kürk alırken bunu aklınızdan çıkartmayın.

* Kürk alırken mutlaka kullanma ve saklama koşullarını öğrenin. Çünkü özel itina ister.

* Kürk etoller çok kullanışlı. İster kumaş kabanlarda yaka olarak kullanabilirsiniz, isterseniz kazak ve hırkaların üzerine. Aynı şekilde bu yıl kürk atkılar çok moda. Edineceğiniz bir tane kürk atkı bir çok kıyafetle uyacaktır. Gece kıyafetinin üzerinde çok şık olur.

4

Haberin Devamı