Gündem Soğuk hava etkili olacak

Soğuk hava etkili olacak

Paylaş
Soğuk hava etkili olacak

Akşam saatlerinden itibaren Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde beklenen yağışlara ilave olarak akşam saatlerinden itibaren Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Yağışların öğle saatlerinden sonra Hatay, Osmaniye, Siirt, Şırnak ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle, güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeyinde, sabah saatlerinde Doğu Anadolunun kuzeydoğusunda ve akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdenizde kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esecek.

KUVVETLİ RÜZGAR VE YAĞIŞ UYARISI

Rüzgarın; İç Anadolu'nun kuzeyinde, sabah saatlerinde Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda ve akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz’de kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Yağışların öğle saatlerinden sonra Hatay, Osmaniye, Siirt, Şırnak ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli olunması gerekiyor.

DENİZ ULAŞIMINA LODOS ENGELİ

Marmara Denizi'nde gündüz saatlerinde başlayan gece de hızını arttıran şiddetli lodos fırtınası deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 53 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker gece saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli lodos nedeniyle yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirlediler.

Meteorolojinin uyarılarını da dikkate alarak geceyi Şarköy sahillerinde geçiren gemilerde bulunan personel de şiddetli fırtına ve yer yer 2 buçuk metreye ulaşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamayarak geceyi gemilerde geçirmek zorunda kaldı.

Gece boyunca aralıksız devam eden fırtınanın sabah saatlerinde etkisini azaltmasının ardından yerli ve yabancı bandıralı 42 şilep ve tanker saat 07.45 itibariyle Şarköy'den demir alarak boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket ettiler. 11 gemi ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy'de demirli bekliyor.

BOLU’NUN YÜKSEKLERİNE KAR DÜŞTÜ

Bolu Kartalkaya ve Gerede İlçesi’nde kar yağışı etkili oldu. Nisan ayında Gerede beyaza büründü. Yüksek kesimlerde gece hava sıcaklığının 0 dereceye düşmesi sonucu kar yağışı etkili oldu.

Kayak sezonunun kapandığı 2 bin 100 rakımlı Kartalkaya ve Gerede İlçesi’nde gece başlayan kar yağışı, sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili oldu. Gerede’de yeşil alanlar, araçların üzeri ve evlerin çatıları ince kar tabakasıyla kaplandı. Bolu kent merkezinde ise aralıklarla yağmur yağdı.