Siyaset Soğuk rüzgâr da var, yalanlama da
Paylaş
Soğuk rüzgâr da var, yalanlama da

CHP'li Gürsel Tekin'in, Berhan Şimşek'i istifaya çağırdığına yönelik iddiaların ardından ikili ilk kez bir nikahta bir araya geldi

CHP'de Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'nin İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'i istifaya çağırdığına yönelik iddiaların ardından ikili ilk kez İstanbul Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde katıldıkları nikahta bir araya geldi.

İki isim Parti Meclisi (PM) üyesi İhsan Özkes'in oğlu Yusuf İhsan Özkes ile Derya Baysan'ın nikah törenine katıldı. İkili tören öncesi ise bir araya gelmekten kaçındı. Nikaha önce CHP Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin geldi. Tekin konuya ilişkin açıklamayı nikah sonrası yapacağını açıkladı.

Haberin Devamı

BERHAN ŞİMŞEK İDDİALARI YALANLADI

Ardından Kadıköy Evlendirme Dairesi'ne gelen CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek istifaya zorlandığı yönündeki iddiaları yalanlayarak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kişisel ikballer için siyaset yapılamayacağını, toplumun ve ülkenin çıkarlarının, kişilerin beklentilerinin ve çıkarlarının üzerinde olmasıgerektiğini belirten Şimşek, partilerin çıkarlarının üzerinde de ülkenin çıkarları olduğunu ifade etti, Şimşek, "Türkiye'nin Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarına ihtiyacı var. Özellikle referandumdan sonraki süreçte 'Yetmez ama evet' diyenler de dahil, gerçeği görmeye başladılar. Cumhuriyet Halk Partililer'in, ayrışmadan, kol kola,ülke sorumluluğu, ülkenin partiden beklentilerini düşünerek yola devam etmeleri gerekiyor" dedi,

Haberin Devamı

ÖZTÜRK ARACI OLDU

Nikahta Gürsel Tekin ve Berhan Şimşek bir araya gelmekten kaçınması salonda soğuk rüzgarlar estirdi. Nikahın kıyılmasını ayrı ayrı yerlerde bekleyen Tekin ve Şimşek Nikahı kıyan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürkün kendilerini nikah masasına şahit olarak çağırmasıyla bir aray gelmiş oldu. İkili ardından nikah masasında tokalaşarak öpüştü.

"HABERLER ASPARAGAS"

İkilinin ortasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş yer aldı. Nikahın ardından ise Gürsel Tekin salondan ayrıldı. İstanbul yönetimiyle ilgili iddiaları yalanlayan Tekin,"Haberlerin hiçbirinin doğruluğu yok. Tamamen asparagas haberler. Ben örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıyım. Kaldı ki herhangi bir arkadaşımı görevden almak için böyle bir haber yaptırmama gerek yok. Yetkim var, etkim var. Biz CHP olarak arkamıza değil, önümüze bakacağız. Önümüzdeki süreçte örgütlerimizle bütünleşip Türkiye'mizde iktidar bekliyor, iktidar mücadelesi veriyoruz. O açıdan parti içi tartışmalar kesinlikle olmayacak" diye konuştu. Tekin, "Seçimler öncesi örgütler için yeni bir yapılanma söz konusu mu?" sorusuna karşılık da, "İş yapılanması olacak. Kişisel yapılanma olmayacak. Bizim Edirne'den Ardahan'a kadar örgütlerimiz çok vefalı örgütler. 33 yıldır iktidarın dışında olan bir siyasi partinin örgütleri dirençle partisine sahip çıkmışsa ben bu örgütlere sadece teşekkür ederim" dedi.

Haberin Devamı

Cem TURSUN DHA