Gündem Soğukkanlı hırsız!

Soğukkanlı hırsız!

Paylaş
Soğukkanlı hırsız!

Ev sahibi gibi kapıyı açıp ihbar üzerine gelen polisleri içeri buyur etti

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, dün geceyarısı soygun için girdiği evde ihbar üzerine gelen polislere suçüstü yakalanan 45 yaşındaki İbrahim Ünal, soğukkanlılığıyla şaşırttı. Ev sahibi gibi kapıyı açıp polisi içeri buyur eden hırsız, ayrıldıktan sonra şüphelenip dönen ekiplerce gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İlginç olay, dün geceyarısı ilköğretim okulu öğretmeni 24 yaşındaki Sonay Soysal'ın tek başına oturduğu Hacıilyas Mahallesi Avcılar Sokak'ta meydana geldi. Eve yabancı birinin girdiğini gören komşuların ‘155 Polis İmdat’ hattını arayıp ihbarda bulunması üzerine devriye gezen ekipler adrese yönlendirildi.

Apartmana giren polisler, hırsız girdiği ihbarı yapılan, öğretmen Soysal'ın oturduğu dairenin ziline bastıklarında karşılarında İbrahim Ünal'ı buldu. Kapıyı açıp kendisini ev sahibi gibi tanıtan Ünal'ın gayet soğukkanlı bir şekilde evde herhangi bir sorun olmadığını söylemesi üzerine ekipler verdikleri rahatsızlık için özür dileyip ayrıldı.

Ancak, kapıyı açan Ünal'ın gece yarısı gündelik kıyafetlerle oluşu ve evin ışıklarının yanmamasından şüphelenen ekipler eve döndü. Çalınan kapıyı bu kez gerçek ev sahibi Sonay Soysal'ın açması üzerine olayın rengi değişti. Yeni uyandığı ve bir önceki kapı zilinin çalınmasını duymadığı anlaşılan Soysal'ın yalnız başına yaşadığını söylemesi üzerine eve girip arama yapan polisler salon kapısının arkasında gizlenmeye çalışan İbrahim Ünal'ı yakalayıp gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Hırsızlık amacıyla eve girdiği, ancak herhangi bir şey çalamadığı belirlenen İbrahim Ünal, sorgusunun ardından Adliye'ye sevk edildi. Savcılıkta alkollü olduğunu ve ne yaptığını bilmediğini ileri süren Ünal, çıkarıldığı mahkemece ‘hırsızlığa teşebbüs’ ve ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından tutuklandı. Ünal, Milas Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Oktay ÇAYIRLI/MİLAS (Muğla), (DHA)