Sağlık Soğukta yüz felcine dikkat

Soğukta yüz felcine dikkat

Paylaş
Soğukta yüz felcine dikkat

Aşırı soğuk ve rüzgârlı havalarda yüz felcine karşı dikkatli olunması gerektiğini, dışarıya çıkarken boyun ve yüz kısmının korunmasının önemli olduğu belirtildi

Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Yüksel Sandıkçı, kışın yüz felci vakalarının artmasından dolayı soğuk havalarda dikkatli olmak gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Dr. Sandıkçı, yüz felcinin yüz kaslarını etkileyen ve çok hızlı gelişen bir felç durumu olduğunu söyledi. Dr. Sandıkçı, soğuk rüzgarlı havalarda otomobilde giderken camların açılmaması gerektiğini söyledi.

Dr. Sandıkçı, “Yüz felci yüz kaslarını etkileyen ve çok hızlı bir şekilde gelişen bir felç durumudur. Yüz hareketlerini sağlamak amacıyla beyinden gelen komutları kaslara ileten yüz sinirindeki sorunlar bu hastalığa neden olmaktadır.

Bu felç türünde yüzün yarısı kısmen hareketsiz ve ifadesiz kalır. Yüz felci geçiren kişi alnını kırıştıramaz, gözünü kapatamaz, dişlerini gösteremez, dudaklarını büzemez, ıslık çalamaz. Ağız köşesi kıvrımı düzleşir. Dilin ön kısmında tat duyusu bozulur. Şoförlerde aracın penceresini açarak seyahat etmesinden dolayı sıklıkla karşımıza çıkar” dedi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ (DHA)

Haberin Devamı