Cumartesi Postası Soğuktan koruyor şıklığı tamamlıyor

Soğuktan koruyor şıklığı tamamlıyor

Paylaş
Soğuktan koruyor şıklığı tamamlıyor

Mevsimin en göz alıcı aksesuarlarından biri eldiven. Sadece bir aksesuar değil, hem işlevsel, hem de şık bir giysi

Elleri soğuktan koruduğu gibi, kadın ve erkek şıklığını tamamlayan eldivenin tarihiyle ilgili çeşitli bilgiler var. Tarihçi Herodot’a göre, Leotkhides adlı biri, rüşvet olarak aldığı altın paraları saklamak için eldiven kullanıyormuş. İngiltere’de eldiven 13. yüzyılda kullanılmaya başlanmış.

Eldiveni yaygınlaştırıp bir moda haline getiren ise Kraliçe I. Elizabeth olmuş. Ama bu eldivenler yalnızca soyluların kullandığı bir giyim eşyasıymış ve üzerleri pahalı taşlarla ve işlemelerle süslüymüş. Eldiven tarihte erkekler tarafından soylular arasında, karşısındakinin suratına fırlatılarak onu düelloya davet etmek için kullanılan bir araç olarak da karşımıza çıkıyor. Karşısındaki kişinin eldiveni alıp sahibine geri vermesinin anlamı ise, “Düelloyu kabul ediyorum”...

Eldiven bugün kış günlerinde ellerimizi soğuktan koruyarak çatlamasını engellemekle kalmayıp kadını çok şık ve seksi kılan bir aksesuar olarak da görülüyor. Birkaç yıldır yeniden modacıların ve kadınların gözdesi olan bu işlevsel ve şık aksesuar, bu kış da olmazsa olmazlar arasında yerini koruyor. Modacılar rengarenk, uzun ya da kısa eldivenleri en çarpıcı şekilde koleksiyonlarına katmış durumda.

Dior’dan Louis Vuitton’a, Ralph Lauren’den DKNY’ye hemen tüm büyük modaevleri bu seksi ve işlevsel aksesuarı yeni koleksiyonlarında vurguluyor. Dirseğe kadar uzanan, çarpıcı renklerdeki -mor, yeşil, çivit mavi, kırmızısüet eldivenler bu yılın gözdesi. 1940’ların modasını andıran bu eldivenleri kısa kollu kazaklarla ya da elbiselerle giyebilirsiniz.

Sezonun rengi gri ve siyah olduğuna göre, kıyafetinizi bu çarpıcı renklerdeki eldivenlerle canlandırabilirsiniz! Deri, yün, parmaksız modeller de bu yılın dikkat çekici eldivenlerinden. Eldiven sadece soğuktan koruyan bir aksesuar olarak değil, elbiseyi tamamlayıcı seksi bir şıklık olarak da hayatımızda. Derinin dışında bu yıl tül eldivenler de moda. Giysiye seksapel katmak isteyenlere duyurulur!

Bu kış modacılar anlaşılan eldiven takmaktan hoşlanmayan ve sıkılan ya da bugüne kadar kullanma alışkanlığı olmayanlara bile bu seksi aksesuarı giydirmeyi başaracak. Henüz bu yılın modasına uygun bir eldiven edinmemişlere hatırlatırız!

2

Haberin Devamı