Siyaset 'Sokağa çıkan tuzağa düşer'
Paylaş
'Sokağa çıkan tuzağa düşer'

Başbakan Tayyip Erdoğan, 12 Eylül'deki referandum öncesi düzenlediği mitinglerine dün Kütahya ile devam etti

MUHALEFETE: Bursa İnegöl ve Hatay Dörtyol’da yaşanan Türk-Kürt gerginliği sonrası ilk kez açıklamalarda bulunan Başbakan, hem muhalefeti hem de vatandaşları uyardı. Erdoğan, “Kimsenin 3-5 tane oy için, bu ülkenin huzurunu bozmaya hakkı yok. MHP, CHP, BDP AK Parti’yi yıpratma uğruna sokakları gerginleştirdiğinin artık farkına varsın” dedi.

Haberin Devamı

VATANDAŞA: Erdoğan, vatandaşlara da şu uyarıyı yaptı: Terör örgütünün amacı, insanları sokağa dökmek ve kargaşa ortamı yaratmaktır. Kim ki sokağa dökülür bilsin ki terör örgütünün tuzağına düşmüş olur, kim ki sokak kavgalarında taraf olursa terör örgütünün hedefine ulaşmasına hizmet etmiş olur. Cam çerçeve indirip, teröre hizmet etmeyin.

YÜKSEK YARGIYA: Konuşmasında, Anayasa değişikliğine karşı çıkan yüksek yargıyı da eleştiren Erdoğan “Ayrıcalıkları ortadan kalkıyor. Sıkıntı oradan geliyor. Yargıda arka bahçe dönemi bu Anayasa değişikliğiyle sona eriyor. Bunların feryadı bu” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA: DÜRÜST OL DÜRÜST

Başbakan Erdoğan, Kütahya’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da şu yanıtı verdi: Dokunulmazlığı kaldıracağımın sözünü verdiğimi söylüyor. Dürüst olun, dürüst. AK Parti programına bakarsan dokunulmazlıkla ilgili düşüncemizi görürsün. Orada ne yazar? Tüm 657’ye tabi olanlar, yargı, Silahlı Kuvvetler, tüm memurlar, aynı şekilde milletvekilleri, hepsinin dokunulmazlıklardan arındırılması halinde ’Evet’. Siyasetçiye dokunulmazlığı kaldır, ondan sonra da siyasetçiyi birilerinin eline mahkum edelim... Kusura bakma, bunun altında hangi tezgahın yattığını biz çok iyi biliriz. Onun için bu oyuna bizler gelmedik, gelmeyiz.

Haberin Devamı