Siyaset 'Sokağı onlara bıraktık'
Paylaş
'Sokağı onlara bıraktık'

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, partisine yönelik özeleştiride bulundu

BAŞARI: İKTİDAR

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu dün Ankara’da ODTÜ Mezunlar Derneği Sivil Toplum Komitesi’nce düzenlenen “Muhalefet Ne Kadar Etkin” konulu söyleşiye katıldı.

CHP de dahil her kesimi eleştiren Kılıçdaroğlu “Bir siyasi parti için başarının tek ölçütü iktidara gelmektir” dedi. CHP’nin oy almak amacıyla sağa doğru gittiğini söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

‘RAHATA ALIŞTIK’

Türkiye’de CHP dışındaki sol öldü. Sol yok, sağımız güçlü bu yüzden sağa doğru gidiyoruz. Çünkü oy alacağız, kimden alacağız? Sol sokağı göremedi.

Oturduk sıcak evlerimizde gazete okuduk. Ankara’da sosyolojik uçurumlar var. ‘Ankara’nın öbür tarafına gidelim’ dedik mi? Altındağ’da bir aileye misafir olduk mu, onları misafir ettik mi? Onlar bunu yapıyor, biz yapmıyoruz. Rahata alıştık, tatillere gidiyoruz.

‘AKP’Yİ YILDIRDIK’

CHP’nin halk nezdinde başarısız görünmesinin sebebinin yapılan muhalefetin halka ulaştırılamaması olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “CHP etkin bir muhalefet sergiliyor.

Birçok yasa açtığımız davalar nedeniyle Anayasa Mahkemesi’nce iptal edildi. Bizim muhalefetimiz AKP’yi o kadar yıldırdı ki AKP yasaların arkasından dolanmaya başladı” diye konuştu.

İLK İŞ MEDYAYI DÜZELTMEK

Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde ilk iş olarak medyayı düzelteceklerini belirterek, “Besleme ve yandaş basına son vereceğiz. Basında sendikalaşmayı sağlayacağız” dedi.

CHP iktidarında “Siyasi Ahlak Yasası”nın çıkacağını da söyleyen Kılıçdaroğlu, “Naylon faturacıdan maliye bakanı, Ali Dibocu’dan adalet bakanı, kalpazandan da başbakan çıkmasın diye bunları yapacağız” diye ekledi.

Haberin Devamı