Gündem Sokak ortasında yaktı şimdi pişman!

Sokak ortasında yaktı şimdi pişman!

Paylaş
Sokak ortasında yaktı şimdi pişman!

Çorum'da aşkına karşılık vermediği için 16 yaşındaki Nilgün Erkmen'i sokak ortasında benzin döküp yakarak öldüren Osman Karakuş, pişman olduğunu söyledi

Mayıs ayında meydana gelen olayda, işsiz olan Osman Karakuş, Mehmetçik Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Nilgün Erkmen'e ettiği arkadaşlık teklifinin rededilmesi üzerine çılgına döndü.

Erkmen’i sokak ortasında üzerine benzip döküp yakarak ölümüne neden olan Karakuş, tutuklanarak cezaevine girdi.

‘Canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Karakuş bugün yeniden hakim karşısına çıktı.

Geçen 7 Eylül tarihinde Buharaevler Mahallesi Garantievler Sokak üzerinde yapılan keşif sonrası bir rapor hazırlayan bilirkişi mahkemeye raporunu sundu.

15 METRE YERDE SÜRÜKLEMİŞ

Okula gitmek için evinden çıkan genç kızın yolunu kesen Osman Karakuş’un kendisi ile gelmesi için genç kızı zorladığının belirtildiği raporda, sanığın genç kızı yaktığı yere götürmek için kolundan tutup 15 metre sürüklediği ifade edildi.

Raporda ayrıca Osman Karakuş’un “Benzini döküp seni yakarım” diyerek tehdit ettiği ve daha sonra genç kızın “Yakamazsın” sözü üzerine 1.5 litrelik benzini üzerine döküp ateşe verdiği ve yanarken de benzin dökmeye devam ettiği kaydedildi. Bilirkişinin hazırladığı kroki ise mahkeme heyetine sunuldu.

"SONSUZA DEK PİŞMANIM"

Duruşmada raporu incelemek için avukatların süre istemesi üzerine söz alan Karakuş, “Diyecek bir şeyim yok. Sonsuza dek pişmanım” diye konuştu.

Sanık Osman Karakuş’un tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Kemal KARADAĞ/ÇORUM (DHA)