Gündem Sokaklarda başıboş Pitbull dehşeti

Sokaklarda başıboş Pitbull dehşeti

Paylaş
Sokaklarda başıboş Pitbull dehşeti

Besledikleri hayvanlar yüzünden para cezası alacaklarını duyan Pitbull sahipleri, bu köpekleri başıboş sokağa atmaya başladı

Üç bakanlık ortaklaşa harekete geçti. Başta Pitbull cinsi olmak üzere doğaları gereği saldırganlıkları ile bilinen köpeklerin üretimini ve sahiplenilmesini yasakladı. Karara göre bu köpekler toplanacak, sahiplerine de 3 bin 434 lira ceza kesilecek. Bu uygulamanın duyurulmasının ardından Pitbull sahipleri, ceza almamak için köpeklerini sokaklara salıp 'onlardan kurtuldu'. Ancak bu kez de sokakta Pitbull dehşeti yaşanmaya başlandı.

İzmir'in Buca İlçesi'de, akşam gezintisine dışarıya çıkan aileye pitbull cinsi sahipsiz bir köpek saldırdı. 2 kişinin hafif yaralandığı olayda, yakalanan köpek polise teslim edildi, ardından belediye ekiplerince götürüldü.

Haberin Devamı

Göksu Mahallesi'nde 22.30 sıralarında meydana gelen olayda, sahipsiz pitbull cinsi bir köpeğin saldırdığı 4 kişilik bir aile dehşet dolu dakikalar yaşadı. Özel güvenlik görevlisi Emenullah Şakar (45), eşi Gugerçin Şakar (35), kızları Runahi Şakar'ı (9) ve oğulları Hebin Şakar'ı (7) akşam gezintisi için dışarı çıktı.

MAHALLELİ ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Evlerinin bulunduğu sokakta yürüyen Şakar ailesine sahipsiz pitbull cinsi bir köpek saldırdı. Pitbull önce küçük Hebin'i altına aldı, ardından araya giren baba Emenullah Şakar'ın elini ısırdı. Ailenin çığlıklarını duyup sokağa toplanan mahalle sakinleri ise köpeği etkisiz hale getirip yakaladı. Babası tarafından kurtarılan küçük çocuk, olayı hafif sıyrıklarla atlattı, baba Emenullah Şakar da elinden hafif yaralandı.

Haberin Devamı

Emenullah Şakar ile oğlu Hebin Şakar, yakınlarının otomobiliyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi İntaniye Servisi'ne götürüldü. Tedavilarinin ardından taburcu edilen baba ve oğula, 1 ayda 5 defa kuduz aşısı yapılacağı öğrenildi. Mahalle sakinleri tarafından yakalanan Pitbull, önce polise, ardından da belediye yetkililerine teslim edildi. Ayrıca köpeğin sahibinin olup olmadığının da araştırıldığı bildirildi.

YETKİLİLER, “BAŞIBOŞ KÖPEKLERLE İLGİLENSİN”

Olayla ilgili polis merkezine gidip şikayetçi olacağını belirten Emenullah Şakar, “Eşim ve 2 çocuğumla gezmek için dışarı çıktık. Pitbull cinsi köpek bize saldırıp oğlum Hebin'i altına alınca araya girdim. Köpek benim de elimi ısırdı. Mahalle sakinleriyle beraber köpeği yakaladık. Çocuğumu Allah korudu. Yetkililere sesleniyorum, başı boş köpeklerle ilgilensinler” dedi. Küçük Hebin ise “Köpek saldırınca çok korktum” diye konuştu.

Kadir ÖZEN- Emrah YILMAZ/İZMİR, (DHA)