Gündem Sokakta tek başına

Sokakta tek başına

Paylaş
Sokakta tek başına

İzmir Urla'da 10 yaşındaki Ramiz Özbay, tatil için geldiği amcasının evinde annesiyle tartıştı. “Arkadaşıma gidiyorum” diyerek evden çıkan Ramiz, minibüse binip 40 kilometre uzaklıktaki İzmir'e gitti. 2 gün sokaklarda gezen Ramiz ilk gün iftar çadırında ikinci gün çöpten topladığı şişeleri satarak kazandığı parayla karnını doyurdu

Annesiyle tartıştı evden kaçtı

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan Zehra Özbay oğlu Ramiz Özbay’la (10) birlikte tatil yapmak için kocasının kardeşinin İzmir Urla’daki evine gitti. 4. sınıfa giden Ramiz Özbay üç gün önce kendisine istediği bilgisayar oyununu almayan annesiyle tartıştı. Sinirlenen Ramiz Özbay, “Arkadaşıma gidiyorum” diyerek evden çıktı. Oğlu üç saat geçmesine rağmen eve gelmeyince Zehra Özbay polisi aradı.

46 kişilik arama ekibi Ramiz’i bulamadı

Polis de Ramiz Özbay’ı bulamayınca İzmir Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nden yardım istedi. İzmir Afet ve Acil Kurtarma’dan 30 ve AKUT’tan (Arama Kurtarma Derneği) 16 kişinin katıldığı arama ekibi Ramiz Özbay’ı 10 kilometrelik bir alanda bulmaya çalıştı. Zehra Özbay, Urla’da ve 40 kilometre uzaklıktaki İzmir’de kaybolan oğlunun fotoğrafını dağıttı.

Haberin Devamı

Sabaha kadar balık tutanları seyretti

Önceki akşam İzmir’den Urla’ya dönen bir minibüs şoförü yolcular arasında Ramiz Özbay’ın olduğunu fark etti. Fotoğraflarından Ramiz Özbay’ı tanıyan şoför çocuğu polise teslim etti. Ailesine teslim edilen Ramiz Özbay, “Anneme kızınca minibüse atlayıp İzmir’e gittim. İlk gün karnımı iftar çadırında doyurdum. Sabaha kadar balık tutanları seyrettim. İkinci gün şişe toplayıp sattım. O parayla karnımı doyurdum. Param bitince eve dönmek zorunda kaldım” dedi.

DHA