Gündem Sokakta yaşam savaşı veriyorlar

Sokakta yaşam savaşı veriyorlar

Paylaş
Sokakta yaşam savaşı veriyorlar

Gölcük'teki işinden kovulan adam ve karısı 'Taşı toprağı altın' deyip İstanbul'a geldi ama...

Kocaeli'nde iş bulmak için çalmadık kapı bırakmayan Kahraman ailesi, 6 ay önce geldikleri İstanbul’da umduğunu bulamayınca, sokakta yaşamaya mecbur kaldı.

Gaziosmanpaşa’da 5 ay sokaklarda kaldıktan sonra kimsenin kendilerine yardım eli uzatmaması üzerine Orhan Kahraman, eşi Emine ile birlikte Şişli’deki bir sokakta yaşamaya başladı. Orhan Kahraman, geceleri kağıt toplayarak gündüzleri ise ayakkabı boyayarak geçimini temin ederken, karısını sapıklardan korumak için kağıt topladığı 2 tekerlekli el arabasının içinde yatırıyor.

Haberin Devamı

'TAŞI TOPRAĞI ALTIN' DEYİP GELDİLER

Gölcük’te yaşayan 45 yaşındaki Orhan ve 39 yaşındaki karısı Emine Karaman çifti geçimlerini temin edecek iş bulmak için çalmadık kapı bırakmadı. Tüm kapılar suratlarına duvar gibi kapanınca “Taşı toprağı altın” diyerek bir valiz eşyayla İstanbul’a geldi. Gaziosmanpaşa’da 5 ay sokaklarda yaşayan Orhan ve Emine Kahraman karınlarını doyuracak parayı gündüzleri kuş yemi satıp ayakkabı boyayarak. geceleri atık kağıt toplayarak kazanmaya çalışıyor.

KARISININ BAŞINDA NÖBET TUTUYOR

Orhan Kahraman “Gölcük'te bir iplik fabrikasında çalışıyordum. İşten atılınca dünyam bir anda tersine döndü. Benim bir kızım var. Gölcük'te yaşıyor. Bir inşaat işçisiyle evli. Onların da maddi durumu olmadığı için bizi doğal olarak yanlarına alamadı. Ben de karımla birlikte İstanbul’a geldim. Geceleri karım arabanın içinde uyurken ben de onun yanı başında gözümü kırpmadan sapık nöbeti tutuyorum. Gün ağarınca da eşimle birlikte çalışıyorum. Öğlen saatinde ben uyurken karım da çöpleri karıştırıp atık kağıt topluyor” dedi.

'SARIGÜL SAHİP ÇIKAR' DEDİLER

Haberin Devamı

Henüz bir iş bulamayan Orhan Karaman’ı gören bir mahalle sakini “Sen buradan Şişli’ye git. Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül. sana yardım eder” dedi. Bunun üzerine Şişli Adliyesi’nin arkasında bulunan Palazoğlu Sokağı’na gelerek yaşamaya başlayan Orhan Karaman’a mahalle sakinleri gıda yönünden sahip çıktı. Yetkililerden yardım bekleyen aile kalacak bir ev arıyor.

Süleyman KAYA/İSTANBUL, (DHA)