Spor Sokolova Fenerbahçe'de

Sokolova Fenerbahçe'de

Paylaş
Sokolova Fenerbahçe'de

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, Lioubov Sokolova ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

Tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda basın toplantı odasında düzenlenen imza töreninde, kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Murat Özaydınlı, genel sekreter Vedat Olcay ve takımın sponsoru Acıbadem Sağlık Grubu’nun yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Aydınlar da imza töreninde hazır bulundu.

Törende Türkçe konuşan Sokolova, Fenerbahçe’ye transferinden ve Türkiye’ye tekrar gelmekten çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Başarılar kazanmak istiyorum, inşallah, bakalım" ifadelerini kullanırken, neden Fenerbahçe’yi tercih ettiği sorusuna, "Çünkü en güzel takım Fenerbahçe" diye yanıt verdi.

Aydınlar, 33 yaşındaki Sokolova’nın Türk pasaportu taşıdığını, ancak statüye uymadığı için Fenerbahçe Acıbadem’de yabancı kontenjanında forma giyeceğini belirterek, "Kendisiyle henüz bu konuda görüşmedik. Şu anda yabancı kontenjanında oynayacak. Zaten statü gereği 2 yıl Türkiye’de ikamet etmesi gerekiyor. Daha önce Türkiye’de 1 yıl oynamıştı" diye konuştu.

"ÖNEMLİ İSİMLER GELECEK"

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aydınlar, yeni sezonda kadrolarında 5 veya 6 yabancı oyuncunun bulunacağını, dünya voleybolunda önemli isimlerle görüşmelerinin devam ettiğini kaydederek, gelecek hafta salı günü de yine bir imza töreni için basın mensuplarını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na davet etti.

Fenerbahçe Acıbadem’in 2009-2010 sezonunda elde ettiği başarıların kalıcı olmasını hedeflediklerini, yeni sezonda Türkiye’deki kupaların yanı sıra Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını da kaldırmak istediklerini anlatan Aydınlar, şunları kaydetti: "Lioubov gerçekten bir star. Her mevkide oynayabiliyor. Önemli meziyetleri olan bir oyuncu. Aramıza katıldığı için mutluyum.

Osmokroviç ile sözleşmemiz 2 yıllıktı ve devam ediyor. Diğer yabancılarımızla sözleşmemiz sona erdi. Haftaya salı günü yine sizi bu salona davet ediyorum. İsmini söylemeyeceğim, oyuncuyu burada göreceksiniz. Mevkisinde dünyanın sayılı oyuncularından biri geliyor. En az 3 tane daha yabancı oyuncu almayı düşünüyoruz. 5 veya 6 oyuncumuz olacak. Bu oyuncuların hepsi de dünyanın önemli isimleri olacak. Görüşmelerimiz devam ediyor. Sonlanmak üzere. Sürpriz yapalım, karşınıza çıkaralım, burada görün."

GAMOVA'YA KAPILAR AÇIK



Lioubov geldiği için Gamova’nın gittiği değerlendirmesinin doğru olmadığını, kapılarının her zaman Gamova’ya açık olduğunu belirten Aydınlar, "Gamova ile konuşup Lioubov’un geleceğini söylediğimde çok memnun olmuştu. Onun tek sıkıntısı memleket özlemiydi. Arkadaşlarını ve ailesini özlediği için gitti.

Bizim önerdiğimiz paranın yarısına gitti neredeyse. Para için gitmedi. 2 yıllık sözleşme imzaladı, ama bir yılın sonunda bozabilecek opsiyonu var. Gamova’nın bize katkısı büyük oldu" şeklinde konuştu.

"BUNDAN SONRA TÜRKİYE ŞAMPİYONU FENERBAHÇE ACIBADEM"

Yabancı sınırlamasının transfer edecekleri yabancı oyuncular için bir sıkıntı yaratmayacağını düşündüklerini anlatan Aydınlar, şunları kaydetti: "Bu yıl dünya şampiyonası var ve ligler geç başlayacak. Kısa bir dönemde 50 civarında maç oynanacak. Zaten yoğun bir tempo. Sahada 3 yabancı olacak, 2 veya 3’ü de tribünde oturacak, ama Avrupa kupası maçlarında hepsinden faydalanacağız. Dinlenerek oynama imkanı bulacaklar. Türk oyuncuların hepsi milli takım oyuncuları.

İyi bir karma yapmak istiyoruz. Hiçbir maç oynamadan şampiyonluklar kazanılmış olmuyor. Bundan sonra bir kere Türkiye şampiyonluğunu bırakmak istemiyoruz. Başta Eczacıbaşı olmak üzere diğer kulüpler yatırımlar yapıyorlar. Lig daha renkli geçecek. Bundan sonra bayan voleybolda Fenerbahçe Acıbadem sürekli şampiyon olacak."

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Özaydınlı, Acıbadem Grubu’na ve özellikle Mehmet Ali Aydınlar’a teşekkür ederek, "Fenerbahçe Kulübü’nün spor kulübü olduğunu hatırlatan en büyük eylemlerden birini beraber yapıyoruz. Bunu diğer branşlarda da yapmak istiyoruz. Aynı şekilde bayan takımımız da basketbolda aynı başarıyı gösterdi. Futbolda da iki final oynadık. O konulara girmeyeceğim, çünkü bugün sizin gününüz. Önümüzdeki sezon bütün kupaları alacağımızdan eminim. El birliğiyle bunu kucaklayacağız. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Özaydınlı, "Fenerbahçe Acıbadem diğer branşlar için iyi bir örnek oldu. Futbolda da bir örnek olacak mı? Dünya çapında oyuncuları alabilecek misiniz?" sorusuna, "Bugün voleybolun günü. Orada bırakalım. Mehmet Ali Bey’e teşekkür ederim" şeklinde yanıt verdi.

AA

2

Haberin Devamı