Siyaset 'Solda desteğe ihtiyacımız yok'
Paylaş
'Solda desteğe ihtiyacımız yok'

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, BDP lideri Demirtaş'ın 'sol blok' yönündeki açıklamasıyla ilgili açıklamada bulundu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ‘sol blok’ yönündeki açıklamasıyla ilgili, solda diğer siyasi partilerin desteğine ihtiyaçlarının olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

CHP İl Başkanlığı tarafından parti binasında düzenlenen basın toplantısına katılan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, partililerine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemek zorunda olduklarını söyledi. Kart, “Türkiye Cumhuriyeti'nin belki de en zor dönemlerden birini yaşıyoruz. Bu kritik dönemde biz Cumhuriyet Halk Partililer, hangi statüde olursak olalım, il örgütü ve ilçe örgütü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olmak, onun önünü açmak zorundayız. Bu bizim tarihi görevimiz ve tarihi sorumluluğumuzdur” dedi.

Toplantıda gazetecilerin, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ‘sol blok’ yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine Atilla Kart şunları söyledi:

“CHP bu temel ideolojisini sınıf bilinci içinde ezilmiş ve yoksul kesime ulaştırmakla yükümlü. CHP aslında temel ideolojisi itibariyle bu kitleleri temsil eden bir siyasi parti olmasına rağmen, bu noktadaki mesajlarını bugüne kadar o örgütlenme modelindeki yanlışlıklar nedeniye bu kesimlere yeterince ulaştıramıyordu. Biz bunu bahsettiğimiz kesimlere ulaştırabildiğimiz zaman, biz o birilerinin sözünün ettiği, o sol dünyaya, emek dünyasına tamamıyla sahip çıkacağımız kanısındayız. Bu iddiadayız. Biz sol düşünceyi, sol değerleri, emek dünyasını bütünüyle temsil etmek gibi iddiası olan bir partiyiz. Bu sebeple de diğer siyasi partilerin bu anlamda desteğine ihtiyaç duymadan, diğer siyasi partilerle bu konuda herhangi işbirliğine ihtiyaç duymadan, bu kitleye, bu dünyaya, tek başına hitap etmek ve onları temsil etmek noktasında kararlıyız.”

Haberin Devamı

Tolga YANIK/KONYA, (DHA)