Yaşam Soluk borusu değiştirilecek

Soluk borusu değiştirilecek

Paylaş
Soluk borusu değiştirilecek

İzmir'nin Torbalı ilçesinde prematüre olarak dünyaya gelen, kalbindeki delik ve kasık fıtığı nedeniyle iki ameliyat geçiren 1 yaşındaki Merthan Zeki bebeğin, şimdi de soluk borusu değiştirilecek

Torbalı’da 5 yıllık evli Ahmet Karabıyık (33) ve Nazlı Karabıyık (32) çiftinin oğulları Merthan Zeki, geçen yıl Kasım ayında, 6.5 aylıkken, prematüre olarak 1 kilo 300 gram ağırlığında dünyaya geldi. Prematüre doğduğu için solunum sıkıntısı yaşayan minik Merthan Zeki’nin tedaviye alındığı Ege Üniversitesi Hastanesi’nde iki kez duran kalbi tekrar çalıştırıldı.

Haberin Devamı

Yapılan tetkik ve tahliler sonucu bebeğin kalbinde delik olduğu belirlendi. Merthan bebek, 1.5 aylık olduğunda açık kalp ameliyatı oldu. 7 aylık olduğunda ise hastaneden taburcu edildi. Taburcu edilen bebek geçen 19 Kasım’da bu defa İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesi’nde kasığındaki fıtık nedeniyle ikinci bir ameliyat geçirdi.

Bu ameliyat sonrasında solunum yetmezliği şikayetinin artması üzerine talihsiz Merthan, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Doğumdan sonra 7 ay boyunca solunum cihazına bağlı yaşayan, soluk borusu gelişmediği belirlenen bebek, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Doktorlar, Merthan bebeğin sağlığına kavuşabilmesi için soluk borusunun değiştirilmesi gerektiğine karar verdi.

Haberin Devamı

Torbalı’daki fabrikalarda işçi olarak çalışan ve çocuğunun tedavisiyle uğraşırken buradaki işinden olan baba Ahmet Karabıyık, "Oğulumun tedavisi için elimizde avucumuzda ne varsa bugüne kadar harcadık. İşten çıkartıldığım için sigortam da yok. Çocuğumun ilaçlarını da alamıyoruz. Hatta parasızlıktan hastaneye bile gidemiyoruz. Ev kirasını bile ödeyemez olduk. Resmi kurumlara durumumuzu bildirip, yardım istedik, Ancak, bir sonuç alamadık. İnşaatlarda günlük olarak çalışarak kazandığım parayla geçimimizi sürdürüyoruz. Kendimiz için bir şey istemiyoruz. Çocuğumun ameliyatının yapılıp, sağlığına kavuşması için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi. Anne Nazlı Karabıyık da tek isteğinin oğlunun sağlığına kavuşması olduğunu söyledi.

DHA