Dünya Somali'de çatışma

Somali'de çatışma

Paylaş
Somali'de çatışma

Somali’nin güneyindeki Aşağı Shabelle bölgesinde ordu birlikleri ile Eş-Şebab örgütü arasında çıkan çatışmada 3’ü asker 5 kişinin öldüğü, 10’dan fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Orduda görevli subay Abdurrahman Ahmed, yaptığı açıklamada, Eş-Şebab örgütünün, Shabelle bölgesine bağlı Afgoye’de askeri bir üsse saldırı düzenlediğini söyledi. "Taraflar arasında yaşanan çatışmada 3 asker yaşamını yitirdi, 2’si yaralandı.

Çatışmada ayrıca 2 örgüt militanı öldü, 10’dan fazlası yaralandı." diyen Ahmed, çatışmanın ardından ordu birliklerinin bölgede kontrolü sağlamaya çalıştığını aktardı. Bölge sakinlerin Muhtar Ali ise çatışmanın yaklaşık iki saat sürdüğünü ifade etti.

Stratejik önemi haiz bir tarım beldesi olan Afgoye’de, son senelerde Eş-Şebab örgütünün ardından denetimin hükümet güçlerine geçmesiyle çok sayıda saldırı yaşandı. Somali’de 2004 yılında kurulan Eş-Şebab örgütü, ülkenin güneyindeki bazı köy ve beldelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Örgüt militanları, başkent Mogadişu dahil bazı kentlerde otel, hükümet kurumları ve güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı