Gündem Sömestr tatili öne çekilmiyor

Sömestr tatili öne çekilmiyor

Paylaş
Sömestr tatili öne çekilmiyor

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okullarda yarıyıl tatilinin öne çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okullarda yarıyıl tatilinin öne çekilmesinin şu an için söz konusu olmadığını açıkladı. "Yarıyıl tatilinin öne çekileceğine" ilişkin haberlere atıfta bulunan Bakan Çubukçu, "Yarıyıl tatilinin öne çekilmesinin şu an için söz konusu olmadığını" ifade etti.

Dolayısıyla, daha önce planlanan çalışma takvimine göre öğrenciler 25 Ocak-5 Şubat arasında yarıyıl tatili yapacak. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 8 Şubat 2010 Pazartesi günü başlayacak.

Bugün yayımlanan bazı haberlerde, düzenlenen kampanyalara rağmen domuz gribine karşı aşılanma oranının okullarda yüzde 7 civarında kalmasının Milli Eğitim Bakanlığı’nı arayışa ittiği belirtilmiş ve bu çerçevede Sağlık Bakanlığı’nın da görüşü alınarak yarıyıl tatilinin öne çekilmesinin gündeme gelebileceği ifade edilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi: "Bu konudaki karar, salgınla ilgili politikaları başından beri takip eden Sağlık Bakanlığının tavsiyesi olduğu takdirde alınabilir ve şu anda Sağlık Bakanlığının Bakanlığımızdan böyle bir talebi bulunmamaktadır."