Derya Özel Son 15 günün özeti
HABERİ PAYLAŞ

Son 15 günün özeti

Tatilin ilk gününde yakamıza yapışan ağır griple mücadelemiz tam 1 hafta sürdü. Ne dışarı çıkabildik, ne de evde kendimizi eğlendirebilecek enerjimiz vardı.

Evin tüm üyeleri koltuklarda burunlarını çekerek, bitki çaylarından medet umar bir halde film izleyip durduk.

Harry Potter serisini, Narnia Günlükleri serisini, Yıldız Tozu ve ET’yi izleyerek ilk haftayı devirdik. Tatilin ikinci yarısında hava da yüzümüze güldü ve müthiş bir bahar sıcağıyla ilk haftanın acısını çıkardık adeta.

Gidemediğimiz tüm etkinliklere gittik, görüşemediğimiz arkadaşlarımızla hasret giderdik ve elbette tüm parklar bize aitti. Çocukların etkinlik canavarına, annelerin animatörlere dönüştüğü, her saat başı yeni etkinlik yaratan bizlerin pilinin bittiği bir yarı yıl tatilinin daha sonuna geldik.

Haberin Devamı

İşin içine hastalık girmese aslında eğlenceli geçebilecek tatilimizi artık bitiriyoruz. Bu tatilde de eminim yine en çok anneler yorulmuştur. Hepimize geçmiş olsun.

Haydi dışarı çıkalım

Evin içine hapsolup sürekli tablet bilgisayar ve televizyon hipnotiklerine dönüşen çocuklarınızı müthiş bir kitapla bu durumlarından kurtarabilirsiniz.

Ailelerin son yıllardaki en büyük sıkıntılarından biri olan, çocukların bilgisayar ve tablet başından kalkmamasına çare olacak müthiş bir kılavuz, Redhouse Kidz yayınlarından çıktı.

‘Dışarıda Yapman Gereken 101 Şey’ adındaki kitap, çocukları bilgisayarlarının başından kaldırıp dışarı çıkmalarını ve doğayı keşfetmelerini sağlayacak harika bir kılavuz.

Dışarıda aileler ve çocukların yapabilecekleri tam 101 etkinlikten oluşan kitapta, dışarıda yapmanız gereken, aklınıza gelebilecek neredeyse her şey bir araya getirilmiş.

Örneğin; bu kitabı kullanarak nasıl torbada çilek yetiştirebileceğinizi öğrenebilir, ağaçların yaşını hesaplayabilir, kumda dart oynayabilir ya da kardan penguen yapabilirsiniz.

Etkinliklerin her biri maddeler halinde, çizim ve görsellerle desteklenerek anlatılıyor. Bireysel olarak yapılabilecek etkinliklerin yanı sıra, çocuklarınızın arkadaşlarıyla dışarıda oynayabileceği oyun önerileri de var.

Haberin Devamı

Üstelik, hem sıcak yaz günlerine uygun hem de karlı kış günlerine göre etkinlik önerileri bulunuyor.

İşte kitaptan ilginç örnek faaliyetler: Pizza Sosu Yetiştir, Çuvalda Patates Yetiştir, Oyuncak Paraşüt Yap, İpten Telefon Yap, Çam Kozalağıyla Hava Tahmini Yap, Balonla Su Savaşı Yap, Tepelerden Yuvarlan, Kardan Penguen Yap, Kendi Hamağını Yap, Böcek Oteli Yap, Ağaçların Yaşını Hesapla...

ETKİNLİK KUŞU

Florya sahilinde yer alan dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum, gerçek bir Amazon Yağmur Ormanı alanına sahip.

2 saatlik bir eğitim sürecinden sonra sertifikalısertifikasız, 14 yaşından büyük herkese, dalış imkanı tanıyan İstanbul Akvaryum, dalış etkinlikleriyle bu gözde sporu köpek balıkları eşliğinde tecrübe etme fırsatı sunuyor.

İstanbul Akvaryum’da çocuğunuzun karne stresini geride bırakmasını destekleyici aktivitelerle maceraya çıkabilirsiniz.

Avrupa’nın en büyük ayna labirentinde Amazon’da keşfe çıkıp, Amazon Yağmur Ormanı labirentinden kaçış deneyimi yaşatabilirsiniz.

Haberin Devamı

Efes, Aspendos, Nemrut, Kapadokya, Sümela ve Türkiye’nin diğer tüm eşsiz güzelliklerini göreceği bir helikopter turu yapabilirsiniz.

Çok boyutlu sinema seven çocuklar; 15 kişilik özel sinema ve 7 ayrı film seçeneğiyle filmi üç boyutlu olarak algılamakla beraber, rüzgar, sis, su ve farklı türlerdeki dokunma efektleriyle daha önce hiç karşılaşılmamış sanal bir 5D film şölenine şahit olabilirler.

Birbirinden eğlenceli, çok çeşitli aktiviteleriyle her yaşa hitap eden İstanbul Akvaryum, daha kolay ulaşım için Taksim, Sultanahmet, Sirkeci ve Yenikapı’dan ücretsiz servis hizmetleri veriyor.

Hafta içi ve hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında tüm ihtişamıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder