Gündem Son Dakika...ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Türkiye'de

Son Dakika...ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Türkiye'de

Paylaş
Son Dakika...ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Türkiye'de

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Tillerson bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşme gerçekleştirecek. Öte yandan Tillerson Türkiye ziyaretinden önce Lübnan'a gitti. ABD'li Bakan Lübnan'daki başkanlık sarayında hiç beklemediği bir şokla karşılaştı. Lübnanlı mevkidaşı Tillerson'ı karşılamadı, ABD'li bakan dakikalarca Lübnan Devlet Başkanı Avn ile görüşmeyi beklerken tek başına oturdu.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye ziyareti öncesi temaslarda bulunmak için gittiği Lübnan’da büyük bir şok yaşadı.

Lübnanlı mevkidaşı Gebran Bassil tarafından karşılanmayan Tillerson, başkanlık sarayında tek başına oturarak Lübnan Devlet Başkanı Avn’ın odaya gelmesini bekledi. Saraya girişi sırasında karşılanmayan, görüşmenin öncesinde de dakikalarca bekletilen Tillerson’ın yaşadığı zor anlar televizyon kanallarında da canlı yayınlandı.



Lübnan, ABD’nin askeri olarak büyük miktarda yardım yaptığı ülkelerin de başında geliyor.



Ancak Lübnan Devlet Başkanı Mişel Avn ile ABD ve ABD’nin terör örgütü olarak kabul ettiği Hizbullah’ın siyasi olarak yakın olması iki ülke arasında gerginlik yaratıyor.


İKİNCİ DURAK TÜRKİYE


ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Lübnan'da gerçekleştirdiği resmi temasların ardından Türkiye'ye geldi. Tillerson bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşme gerçekleştirecek.


Son dakika! Tillerson'dan skandal açıklama: YPG'ye hiç ağır silah vermedik