Gündem Son Dakika...ABD PYD'ye silah vermeyeceğini teyit etti

Son Dakika...ABD PYD'ye silah vermeyeceğini teyit etti

Paylaş
Son Dakika...ABD PYD'ye silah vermeyeceğini teyit etti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile dün gece telefonda görüştü. McMaster ile telefon görüşmesinde, terör örgütü PYD/YPG'ye silah verilmeyeceği hususu teyit edildi. Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuyla ilgili olarak "ABD'den somu adım bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymon McMaster ile dün gece telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile telefon görüşmesinde, terör örgütü PYD/YPG'ye silah verilmeyeceği hususu teyit edildi.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile telefon görüşmesinde, Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarının dikkate alınmak zorunda olduğu vurgulandı, yanlış anlamaları önlemek için yakın koordinasyon içinde olunması konusunda mutabık kalındı.


ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA


Öte yandan Antalya'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'den somut adım bekliyoruz. Bu aslında Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söylediği sözdür. McMaster'ın açıklaması Trump'ın sözlerini teyit etti. Silah vermediğini görmemiz lazım. Bir terör örgütüyle ABD'nin bağını koparması gerekiyor" dedi.