Gündem Son dakika! Afrin'de el yapımı patlayıcı infilak etti: 3 şehit

Son dakika! Afrin'de el yapımı patlayıcı infilak etti: 3 şehit

Paylaş
Son dakika! Afrin'de el yapımı patlayıcı infilak etti: 3 şehit

Afrin'de arama tarama faaliyetleri sırasında önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etmesi sonucu 3 askerimiz şehit oldu, 3 askerimiz de yaralandı. Bitlis kırsalında da PKK'ya yönelik süren operasyonlarda, önceden tuzaklanan EYP'nin infilak etmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı

Başbakan Binali Yıldırım acı haberi canlı yayında verdi. Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan Suriye'nin Afrin merkezindeki arama tarama çalışması sırasında teröristlerin kaçarken tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonuc 3 asker şehit oldu. 3 askerlerinde yaralı olduğu bildirildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA


Konuyla ilgili olarak TSK'dan yapılan açıklama ise şöyle:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 22 Mart 2018 tarihinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda; üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

HATAY'A, TOKAT'A VE ANTALYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ


Suriye'nin Afrin bölgesinde teröristlerin kaçarken tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Hasan Kadir Demiral'ın (23) acı haberi, askeri yetkililer tarafından merkez Antakya ilçesindeki Aksaray Mahallesi'nde oturan babası Mustafa Sami Demiral'e verildi.



Şehidin babası Mustafa Sami Demiral, "Ne mutlu bana ki şehit babası oldum. Alın yazısı buymuş. Vatan sağolsun, mevlam böyle uygun görmüş" dedi. Bekar olan şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Kardeşi Taner Demiral'ın da İstanbul'da vatani görevini yaptığı öğrenilen şehit Hasan Kadir Demiral'ın yarın Hatay'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

22 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Muhittin Talha Çalışkan’ın acı haberi ise, Antalya’nın Kepez ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Acı haber, Çamlıbel Mahallesi’nde oturan ev hanımı anne Melek Çalışan’a Kepez Kaymamamı Hamdullah Suphi Özgödek ve askeri yetkililer tarafından verildi. Haberi alan şehidin kız kardeşi Rümeysa ve erkek kardeşi Baha ile aile fertleri ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. Bekar olan şehit Çalışkan’ın ailenin 3 çocuğundan en büyüğü olduğu ve bir ay önce ailesini ziyarete geldiği bildirildi.




Haberin duyulmasının ardından çok sayıda vatandaş başsağlığı için şehidin evine akın etti. Şehidin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.Şehidin babası Arif Çalışkan’ın ise 3 yıl önce kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği kaydedildi. Öte yandan şehidin Aile ve Sosyal Politikalar Antalya İl Müdürü Abdullah Çalışkan’ın amcasının oğlu olduğu belirtildi. Şehidin cenazesinin Burdur’un Bucak ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Piyade Sözleşmeli Er Gökhan Güllü´nün (25) acı haberi de, Tokat’ın Turhal ilçesindeki baba ocağına ulaştı.

Acı haber, Celal Mahallesi’nde oturan anne Naciye ve baba Şahin Güllü´ye İlçe Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Geniş ve askeri yetkililer tarafından verildi. Haberi alan aile fertleri ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. Bekar olan şehit Güllü´nün ailenin iki çocuğundan küçüğü olduğu, izinli olarak geldiği memleketinden 3 gün önce tekrar Afrin´e gittiği öğrenildi. Haberin duyulmasının ardından çok sayıda vatandaş başsağlığı için şehidin evine akın etti. Şehidin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.




YARALILAR HATAY DEVLET HASTANESİ'NE ULAŞTIRILDI


Afrin merkezinde bomba ve patlayıcı arama-tarama çalışması sırasında, teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etti. Öğleden sonra meydana gelen patlamada 3 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Şehit askerlerin cenazeleri, sınırdan alınarak Hatay Devlet Hastanesi'ne götürülürken, yaralılar da bölgedeki ilk müdahalelerinin ardından hastanelere taşınarak tedaviye alındı.

DHA


BİTLİS'TE DE HAİN TUZAK: 1 ŞEHİT, 1 YARALI


Öte yandan, Bitlis kırsalında da PKK'ya yönelik süren operasyonlarda, önceden tuzaklanan EYP'nin infilak etmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.

Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığınca Bitlis ilinde gerçekleştirilen operasyonda EYP patlaması neticesinde Konya Doğanhisar Deşdiğin nüfusuna Kayıtlı Uzman J.IV.Kad.Çvş. Şükrü Çakar Şehit oldu.



Konya Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığınca Bitlis ilinde 22 Mart 2018 günü gerçekleştirilen Şehit J.Asb.Üçvş Ferruh Kuloğlu operasyonu sırasında EYP patlaması neticesinde İlimiz Doğanhisar nüfusuna Kayıtlı Uzman J.IV.Kad.Çvş. Şükrü Çakar Şehit olmuştur. Şehidimizin cenaze töreni ayrıca bildirilecektir. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabr-ı cemil dileriz."Kaynak: Konya'ya şehit ateşi düştü


Son dakika! Bitlis'ten kara haber: 1 şehit, 1 asker yaralı