Gündem Son dakika Afrin'de son durum! Dakika dakika Afrin operasyonu

Son dakika Afrin'de son durum! Dakika dakika Afrin operasyonu

Paylaş
Son dakika Afrin'de son durum! Dakika dakika Afrin operasyonu

TSK tarafından Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yürütülen Afrin Operasyonu'nun 52. günündeyiz. 52. günde dün Hatay-Hassa’nın karşısındaki bölgede teröristlerle çıkan çatışmada Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve koruculardan toplam 8 şehit verildi, 13 asker de yaralandı. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3347 oldu.  TSK ve ÖSO, Afrin'de 8 köyü daha teröristlerden temizledi. Cinderis-Afrin yolunda stratejik önemdeki Bableit Havaalanı terör örgütünden arındırıldı. İşte Afrin operasyonunda son durum ve son dakika haberleri...

Afrin'de son durum nasıl? Son Dakika Afrin Operasyonunun 52. gününde Hatay-Hassa’nın karşısındaki bölgede teröristlerle çıkan çatışmada Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve koruculardan toplam 8 şehit verildi, 13 asker de yaralandı. Afrin'de toplam şehit sayısı ise 43 oldu. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında toplam 3 bin 347 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin'in batı cephesindeki Raco bölgesinde yer alan Haydar, Şeyh Muhammed ve Canka köyleri YPG'li teröristlerden temizlendi. Savaş uçakları ise Raco'nun güneyine bomba yağdırdı. YPG'nin medya ağı tarafından dolaşıma sokulan bir video, teröristlerin Türk ordusuna karşı sivillerin evlerini kullandığını ispatladı. Afrin'de şehit olan askerlerin isimleri, yaralı askerlerin isimleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin'de şehit düşen askerler ile ilgili yaptığı açıklama ve dakika dakika Afrin operasyonuyla ilgili detaylar haberimizde.

İŞTE DAKİKA DAKİKA AFRİN OPERASYONU

Zeytin Dalı Harekâtı başarıyla devam ediyor. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3347 oldu.

TSK ve ÖSO, Afrin'de 3 köy ile kritik öneme sahip Bocite Dağı'nı teröristlerden temizledi. Gün içinde kurtarılan nokta sayısı 18'e yükseldi.

TSK ve ÖSO, Afrin'de 8 köyü daha teröristlerden temizledi. Cinderis-Afrin yolunda stratejik önemdeki Bableit Havaalanı terör örgütünden arındırıldı.


TSK'dan afrin açıklaması: Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3291

DHA:Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO, Afrin'in Bülbül beldesi kırsalındaki Surayil köyünün kontrolünü ele geçirdi.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO mensupları Afrin' e bağlı Raco kırsalındaki cezaevinin kontrolünü ele geçirdi.

TSK'dan son dakika açıklaması: Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2940 oldu

Saat 11:30 Orgeneral Akar: "Milletimiz ile TSK mensuplarının kıymetli ailelerine, destek ve duydukları güvenden dolayı sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum."

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in Bafliun köyü ve dağı ile Halilo, Soğulcak ve Aranda köylerini teröristlerden arındırdı. ÖSO güçleri, Bafliun dağında yapılan operasyon sonucunda YPG/PKK-DEAŞ terör örgütü mensupları tarafından sığınak olarak kullanılan bir mağaraya girdi.




Saat:11.31: TSK ve ÖSO, Afrin'in Hacı Halil köyünü teröristlerden temizledi


ETKİSİZ TERÖRİST SAYISI 2777 OLDU

TSK bu sabah yaptığı açıklamada etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2777'ye yükseldiğini açıkladı.





Saat 18:00 sıralarında TSK'dan yapılan açıklamayla 3 köyün daha teröristlerden arındırıldığı bildirildi. 8 askerin şehit olduğu Afrin kırsalındaki Hac Bilal Köyü Kel Tepe bölgesi temizlendi.

Güvenlik uzmanı ve eski asker Abdullah Ağar da çatışmaya ilişkin ulaştığı bilgileri paylaştı.

Bölgede 3 gündür yoğun sis olduğunu kaydeden Ağar, teröristlerin sabah saatlerinde bu sisten faydalanarak ağır silahlarla geldiğini belirtti. Ağar, ilerlenen bölgede henüz dağlık alanın bitmediğini, bu dağlık alanda üstü kapalı, gizli irtibat hendeklerinin bulunduğunu söyledi.

Ağar, "Bu üstü kapalı irtibat hendekleri zamanla doğayla bütünleşiyor. Oralarda gizli, üstü kapalı irtibat hendeklerini kullanak geldiler. Arazi, hava şartları, tüneller teröristlerden yanaydı. Bu tip baskın tipi saldırıda teröristlerin amacı çok sayıda kayıp verdirmekti.


Saatlerce çatışma yaşandı. Temas hattı çok yaklaştı. Sis nedeniyle SİHA'ların görüş alanı kapalıydı.

Ancak Mehmetçiğin ortaya koyduğu karşı duruş beklediklerinin tersi bir sonuç verdi. Teröristler dün büyük çoğunluğu bu çatışmada olmak üzere 73 kayıp verdi" dedi.

Ağar, Raco ve Cinderes operasyonları için "Cinderes bölgesi daha zor olabilir diye düşünüyorum. Sivilleri çıkartmıyorlar" diye konuştu.


DAKİKA DAKİKA AFRİN: TERÖRİSTLERE AİT SAVAŞ UÇAKLARI VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay'ın karşısındaki terör mevzileri, savaş uçakları tarafından ateş altına alındı.Hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde YPG/PKK-DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla TSK tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor. Harekat kapsamında Afrin kırsalında yer alan teröristlere ait mevziler, savaş uçakları tarafından vuruldu. Bombalanan alanlardan yükselen duman, Hatay sınır hattından da görüldü.

8 ŞEHİT 23 YARALI- ŞEHİT ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Saatlerce süren çatışmada 100 kadar teröristten 23’ü öldürüldü. 8 askerimiz şehit olurken 13’ü de yaralandı. Şehit askerlerimizin isimleri şöyle; Jandarma Uzman Çavuş Rıdvan Çevik, Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel, Jandarma Astsubay Çavuş Uğur Palancı, Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin, Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç, Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol, Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek, Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AFRİN OPERASYONUYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal’de yanındaki gazetecilere yaptığı açıklamada “8 askerimiz şehit, 2 ÖSO şehidi var. Hava şartları kötü. Teröristler tünellerden baskın yapmışlar. Uçaksavarları varmış, yok edildi” diye konuştu. Erdoğan, şehitlerin kederli ailelerine ve başta jandarma olmak üzere tüm güvenlik güçlerine başsağlığı dileklerini iletti.

TOPLAMDA KAÇ ASKER ŞEHİT OLDU: Afrin operasyonunda toplam 42 askerimiz şehit olmuştur. Yaralı asker sayısı 156'dır. Harekat kapsamında da toplam 2 bin 295 terörist de etkisiz hale getirildi.



AFRİN'DE SON DURUM- AFRİN'DE KAÇ KÖY ALINDI

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 88'si köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 116 noktayı ele geçirdi.

Teröristlerden temizlenen yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

"Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Meydan Ekbez, Bendirek, Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo, Duraklı, Hayyam, Surain, Çarkanlı, Akanlı, Mikdad ve Ali Racu köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim; Racu beldesinde Şeyh Mehmetli köyü, Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı, Derviş Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı, Şedya, Harab Summak, Hantalli, Karababa, Sarı Uşağı, Rahmanlı, Maskah, Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Aşağı Sinara ve Yukarı Sinara, Karmanluk, Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye, Divan Fevkani, Divan Tahtani, onlara hakim 3 tepe, Mervane, Heygece, Tell Dilur, Bafler, Zehra, Aşağı Korgan ve Yukarı Korgan, Ebu Kabe ile Hacılar köyleri ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri ve Kalki köy altı yerleşimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası; Şeran beldesinde Burseya Dağı, Umranlı, Uverkan, İkidam, Şeltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, Dikmetaş, Zeytinak, Arpaviran ve Dayr Savvan köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri ile Cemiliyye köy altı yerleşimi.