Gündem Son dakika! AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan 'İYİ Parti' açıklaması

Son dakika! AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan 'İYİ Parti' açıklaması

Paylaş
Son dakika! AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan 'İYİ Parti' açıklaması

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, düzenlediği basın toplantısında erken seçime ilişkin açıklamalarda bulundu. Ünal, 'Biz her zaman demokrasinin tesisinden yana olduk. Bu çerçevede seçime girmek için yasalarla belirlenmiş koşulları taşıyan tüm aday ve partilerin 24 Haziran'da sandıkta seçmenin karşısına çıkmasından yanayız. Dolayısıyla bu süreçte birileri kendi hazırlıksızlıklarını bize fatura etmeye kalkışmasın' dedi

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Siyaseten seçim havası oluştuğunda buna bigane kalmamız düşünülemez. 65 gün sonra seçime gidiyoruz. AK Parti olarak her seçim arefesinde tekrar seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı başlatırız. AK Parti olarak her şekilde seçime hazırız.

Bu seçimin diğer seçimlerden bir farkı var. Çünkü bu seçim cumhurbaşkanlığı ile milletvekili seçimlerinin bir arada gelişeceği, artık seçim beyannamelerinin bizzat cumhurbaşkanı adayı tarafından ilan edilecek bir süreç oluşturuyor.


'UYUM ÜST KOMİSYONU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI'


Şu anda Sayın Genel Başkanımızın başkanlığında cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çalışmaları için uyum üst komisyonu çalışmaları başladı. Nihai çalışmalarımızı 19 Nisan'da Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız demiştik. Sayın Cevdet Yılmaz'ın sunumuyla bu toplantı başladı.

'SİYASET HIZLI VE ESNEK DAVRANMAKTIR'


AK Parti yeni duruma karşı değerlendirmelerini yaptı ve en doğru pozisyonu aldı. “Şöyle demiştiniz böyle demiştiniz” diyor ana muhalefet temsilcileri. Eğer siz siyasette eski pozisyonunuza mahkum olursanız kendiniz hareket edemezsiniz. Siyaset esnek ve hızlı davranmak demektir.


'İYİ PARTİ' SORUSUNA YANIT


Biz geçmişte seçimlerden alıkonulmak istenen, genel başkanı yasaklanmış, partisi kapatılmak istenmiş, demokrasi dışı müdahalelerle önü kesilmek istenmiş bir gelenekten geliyoruz. Biz her zaman demokrasinin tesisinden yana olduk. Bu çerçevede seçime girmek için yasalarla belirlenmiş koşulları taşıyan tüm aday ve partilerin 24 Haziran'da sandıkta seçmenin karşısına çıkmasından yanayız. Dolayısıyla bu süreçte birileri kendi hazırlıksızlıklarını bize fatura etmeye kalkışmasın.

Soru: AK Parti olarak ne kadar hazırsınız? Müzikler ve diğer unsurlar gibi...

AK Parti kampanyalar konusunda biliyorsunuz tam anlamıyla bir ustadır. AK Parti'nin yaptığı en muhteşem işlerden birisi de siyasal kampanyalardır. 2002'den bugüne , genel, yerel seçimler ve referandumlar gibi konularda güçlü refleks ve donanımlarımız var. Cumhurbaşkanlığı siyasi vizyon belgesinin hızla güncellenmiş ve 16 Nisan öncesinde vadettiğimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirecekleri konusunda kamuoyuyla paylaşacağız. Biz 7 / 24 iletişim içinde olduğumuz için halkımızla, müziklerimiz de büyük oranda hazır.

En son yapılan anketi biliyorsunuz paylaştık. Cumhurbaşkanımızın oyu 55.6 olarak görünüyordu.

Soru: Kaç seçim mitingi planlanıyor? Araya ramazan da girecek. Bir takvim hazırlandı mı?

Biz daha yeni bitirdik mitingleri. Büyük mitingler, salon toplantıları gerçekleştirdik. Kongrelerimiz üzerinden Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız büyük bir kongre etkinlikleri gerçekleştirdi. Mayıs 15 gibi başlar gibi görünüyor kampanya süreci.

Anayasa Komisyonu'nda erken seçim kararının görüşülmesi ve Genel Kurul'a getirilmesi gerekiyor. YSK da sonra seçim takvimini açıklayacak. Uyum konusunda yapılması gereken düzenlemeler mevcut. 15 Mayıs gibi de kampanyalar başlar.

Milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.