Gündem Son dakika: Ankara'da korkutan patlama sesi

Son dakika: Ankara'da korkutan patlama sesi

Paylaş
Son dakika: Ankara'da korkutan patlama sesi

Ankara'da korkutan bir patlama sesi duyuldu. Valilik ve emniyet kaynakları, patlamanın kaynağına ilişkin bilgi almaya çalıştıklarını belirtti. İçişleri Bakanlığı'ndan ise "sonik patlama" açıklaması geldi

Ankara’da henüz belirlenmeyen bir nedenle duyulan patlama sesi, tedirginliğe neden oldu. Ankara’da endişeye sebep olan patlama sesinin ilk belirlemelere göre, Kahramankazan’da Mürted Hava Meydan Komutanlığı’nda F-16 uçuşu sırasındaki sonik patlamanın neden olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

PATLAMA SESİ KENTİN BİRÇOK İLÇESİNDEN DUYULDU

Saat 15.00 sıralarındaki patlama sesi, Ankara’nın Çankaya, Keçiören, Etimesgut, Mamak ve Yenimahalle ilçelerinde yoğun olarak duyuldu. Patlama nedeniyle çok sayıda vatandaş polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine polis ekipleri patlamanın nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

ANKARA VALİSİ ERCAN TOPACA'DAN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Ercan Topaca patlama sesi ile ilgili twitter'dan bir duyuru yaptı. Vali, "Patlama sesi, F 16 Modernizasyon Projesi kapsamında, TAİ Genel Müdürlüğünde yapılan test uçuşu sırasında meydana geldiği anlaşılmıştır" ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili ilk açıklamasında patlama sesinin Kazan'da F-16 uçaklarının uçuşu sırasında yaşanan sonik patlama olduğu kaydedildi.

DAHA ÖNCE DİNAMİTLE YOL ÇALIŞMASI PANİĞE NEDEN OLMUŞTU

Ankara'da geçtiğimiz Şubat ayında iki kez Ankara'da korkutan patlama sesleri duyulmuştu. Patlamanın kaynağının dinamitle yol çalışmasından kaynaklandığı açıklanmıştı.

Haberin Devamı