Gündem Son Dakika...Bahçeli erken seçim çağrısı yapmıştı! Erdoğan Bahçeli görüştü! Erdoğan açıklama yapacak

Son Dakika...Bahçeli erken seçim çağrısı yapmıştı! Erdoğan Bahçeli görüştü! Erdoğan açıklama yapacak

Paylaş
Son Dakika...Bahçeli erken seçim çağrısı yapmıştı! Erdoğan Bahçeli görüştü! Erdoğan açıklama yapacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısının ardından gözler bugün yapılacak Erdoğan-Bahçeli görüşmesine çevrilmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere Külliye'ye geldi ve iki lider arasında görüşme gerçekleştirildi. Görüşme yarım saat sürdü. MHP lideri Devlet Bahçeli görüşme sonrası Başkanlık divanını topladı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan 15.30'da basın açıklaması yapacak. Başbakan Binali Yıldırım da Beştepe'ye geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün grup toplantısında AK Parti lideri Erdoğan'a erken seçim çağrısı yapmıştı. Çağrının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin bugün Beştepe'de bir araya geleceği öğrenilmişti. Bahçeli, partisinin genel merkezinden Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hareket etti.



İki lider görüşme 13.30'da başladı. Görüşme öncesi Erdoğan ve Bahçeli'den herhangi bir açıklama gelmedi. Basının fotoğraf almasının ardından iki lider başbaşa görüşmeye geçti.



Yarım saat süren görüşmenin ardından görüşme sona erdi. MHP lideri Devlet Bahçeli Başkanlık divanını topladı.

BAŞBAKAN DA BEŞTEPE'DE


Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli görüşmesinin ardından Beştepe'ye geldi. AK Parti MYK üyeleri de Beştepe'ye geldi


BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?


MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında şunları söylemişti:

Cumhur İttifakı'nın titizlikle korunması elzemdir. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. Bu şartlarda Türkiye'nin 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkılması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir.



Önümüzde 2 seçenek var; ya 3 Kasım beklenecek ya da meşru gerekçelerden seçimler erkene çekilecektir. Seçimin zamanında yapılmasıyla ilgili talepler doğal bir haktır. Sayın Cumhurbaşkaının da düşüncesi farklı değildir. MHP seçimini erkene alınmasından yana kullanacaktır. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 Pazar günü Türk milletinin sandığa gidip Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde düşmanlara gereken dersi vermesi en makul en mantıklı yoldur.


ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bahçeli’nin erken seçim çağrısından sonra yaptığı AK Parti grup konuşmasında ‘2019 seçimleri’ ifadesini ısrarla 3 kez kullanması dikkat çekmişti. Erdoğan toplantı sonrası gazetecilere şunları söylemişti: “Sayın Bahçeli ile yarın (bugün) 13.30’da görüşmemiz olacak. Orada değerlendiririz. Şu anda söyleyecek bir şeyim yok. Söyleyeceklerimi zaten grupta söyledim.