Gündem Son dakika! Bakan Albayrak: Tüm tedbirleri aldık

Son dakika! Bakan Albayrak: Tüm tedbirleri aldık

Paylaş
Son dakika! Bakan Albayrak: Tüm tedbirleri aldık

Hazine ve Maliye Bakanı Berak Albayrak, ekonomideki gelişmeler hakkında canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak SETA'nın düzenlediği, 'AK Parti'nin Kuruluş Yıl Dönümü' sempozyumunda konuştu.

Haberin Devamı

İşte Berat Albayrak'ın açıklamalarının satır başları:

Tüm özel sektör paydaşlarımız çok sağlam kararlı bir duruş ortaya koydular. Buradan çok net söylemek istiyorum ki serbest piyasa kuralları içinde kalarak adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.

Bankalar ve BDDK ile birlikte kur artışından etkilenen firmalarımızı tespit ederek büyük bir dönüşümle firmalarımızı rahatlatmaya devam edeceğiz. Banka ve özel sektörümüzün sonuna kadar yanındayız. Bu süreç bize bazı eksik olduğumuz alanları da gösterdi.

VATANDAŞLARIMIZ SPEKÜLASYONLARA İTİMAT GÖSTERMEDİ

Bankacılık sektörümüzü çok daha güçlü bir yapıya kavuşturacağımız bir sürece doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Özellikle dövizle borçlanan firmalarımıza yönelik ilk adımı atmıştık.

Aksiyon planımız çerçevesinde dövizle borcu olan şirket hakkında adımlar atacağız. Milletimiz devletinin yanındadır. Tüm tedbirleri aldık. Çok güçlü uyum ve koordinasyonla, birilerine rağmen döviz alım-satımlarında önemli bir hareket olmaması, vatandaşlarımız tarafından spekülasyonların itimat görmediği açıkça görüldü.

Haberin Devamı

DOLAR GÜVENİLİRLİĞİNİ KAYBETMİŞTİR

Tüm Avrupa'nın açıklamalarına bakıldığında bu saldırıların ne kadar illegal olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bölgesinde güvenli limanlı olan Türkiye'nin dünyadaki destekçileri bu şekilde yapılan saldırıların büyük risk olduğunu görmüştür. Herkes net bir şekilde görmüştür ki dolar güvenilirliğini kaybetmiştir.

İşte bizde doların politik cezalandırma yöntemi olduğu şu günlerde yerli parayla ticareti gündemimize getireceğiz. Önümüzdeki dönemde çok daha güçlü bir ekonomi ortaya koymalıyız. Yaşanan bu küresel finansal krizden yine Türkiye büyüyerek çıkmıştır. Enflasyon ve cari açık gibi sorunlara ramen Bakanlığmızın en önemli görevi ekonomiyi iyiye götürmektir.

DAHA ÇOK ÜRETEN TÜRKİYE

Göreceksiniz gibi maliye politikamız daha güçlenerek devam edecek. Daha rekabetçi bir Türkiye ortaya koyacağız. Dünyadaki jeopolitik konumumuz ve genç nüfusumuz düşünüldüğünde büyük bir atılımın eşiğindeyiz. Verimlilik, bu operasyonları yapanların enstrümanlarının ellerinden alınmasını sağlyacak. Artık daha çok üreten Türkiye modeline göre yatırımlarımızı önceliklendireceğiz.

Haberin Devamı

SAKALIMIZI KESMEK İSTEYENLER KOLLARINDAN OLACAKLAR

Vatandaşımızın cebini hedef alan bu saldırıların sonucunda kazanacağız. Çünkü milletimize güveniyoruz.

Tüm bu operasyonlara rağmen güçlü duruşumuz devam edecek. A'dan Z'ye her türlü tedbiri de alacağız. Elini uzatana elimizi uzatacağız, yumruğunu sıkana da yüzümüzü dönmeyeceğiz. Kenetlenmiş bir Türkiye fotoğrafıyla bu operasyonları atlatacağız. Bizim sakalımızı kesmek isteyenler, kollarından olacaklar.