Gündem Son Dakika...Bakanlıktan Halk Özel Harekatı Derneği'ne (HÖH) inceleme

Son Dakika...Bakanlıktan Halk Özel Harekatı Derneği'ne (HÖH) inceleme

Paylaş
Son Dakika...Bakanlıktan Halk Özel Harekatı Derneği'ne (HÖH) inceleme

İçişleri Bakanlığı Halk Özel Harekatı (HÖH) Derneği hakkında inceleme başlattı. Bunun üzerine HÖH Derneği'nden de bir açıklama geldi

İçişleri Bakanlığınca hukuk dışı oluşum, yapılanma ve faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla "Halk Özel Harekatı Derneği" hakkında inceleme ve araştırma başlatıldı. Ayrıca dernekten farklı olarak kayıtlarda yer almayan ve internet üzerinden yayın yapan "Halk Özel Hareketi Derneği" hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından bireysel silahlanmaya gittikleri iddiası Meclis’e taşınan Halk Özel Harekât’ın (HÖH) genel başkanı Fatih Kaya, bir yılda 22 ilde 7 bin üyeye ulaştıklarını söylemişti.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

Son günlerde hukuk dışı oluşum, yapılanma ve faaliyetlerde bulunduğu yolunda basında haberlere konu olan, "Halk Özel Harekatı Derneği" hakkında, Bakanlığımızca ilgili mevzuat gereğince, gerekli inceleme ve araştırmalar yürütülmektedir.

Yine Bakanlığımıza ulaşan bilgilerden adı geçen dernekten farklı olarak, resmi olarak kurulmayan ve kayıtlarımızda da adı geçmeyen, "Halk Özel Hareketi Derneği" adı ile internet üzerinden yayın yapan bir başka oluşum hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, konu ile ilgili merciler nezdinde takip edilmektedir.


Halk Özel Harekat (HÖH) Derneği Başkanı Fatih Kaya

'SORUŞTURMA KARARINDAN MEMNUNİYET DUYDUK'


Genel merkezi Trabzon’da bulunan ve başkanlığını Fatih Kaya’nın yaptığı Halk Özel Harekat (HÖH) Derneği, soruşturmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Dernek adına yapılan açıklamada, başlatılan soruşturmadan memnuniyet duyulduğu ifade edildi.

Halk Özel Harekat Derneği (HÖH) sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada İçişleri Bakanlığı’nın haklarında başlattığı soruşturmadan memnuniyet duyulduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hakkımızda başlatılan soruşturmadan duyduğumuz memnuniyeti, siz değerli üye ve takipçilerimiz ile paylaşmak istedik. Duymuş olduğumuz memnuniyet ve haklı gururun sebebi; Derneğimiz alnının akıyla denetlemelerden çıkacağına olan inancımız ve sonrasında üzerimize atılan mesnetsiz iftira ve suçlamalardan da temizlenecek olmamızdır. Plan Kuranların En Hayırlı Allah’tır"


‘ÜRKÜTÜCÜ İSMİMİZ OLABİLİR AMA…‘


Halk Özel Harekat Derneği Genel Başkanı Fatih Kaya, bir süre önce yaptığı açıklamada Halk Özel Harekat diye bir şey olmadığını Halk Özel Harekat Derneği olduğunu belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bir operasyonel güçmüşüz gibi algılanmak bizi üzdü. Amacımız 15 Temmuz darbe girişimi sonrası oluşan milli birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak. 15 Temmuz’u unutturmamak tek amacımız. Ürkütücü ismimiz olabilir ama bizim amacımız budur."