Gündem Son Dakika...Başbakan Yıldırım'dan Fenerbahçe-Beşiktaş maçı açıklaması

Son Dakika...Başbakan Yıldırım'dan Fenerbahçe-Beşiktaş maçı açıklaması

Paylaş
Son Dakika...Başbakan Yıldırım'dan Fenerbahçe-Beşiktaş maçı açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yıldırım dün Fenerbahçe-Beşiktaş maçında yaşanan ve Şenol Güneş'in yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara değindi, "Böyle olaylar yüzünden kötü ünvan sahibi olmaları ülkemize de zarar veriyor. Bu arada Futbol Federesyonu da gerekli araştırmaları yapıyor. Ne gibi müeyyideleri varsa sorumlular karşılığını görecek. Şiddetle kınıyorum çok geçmiş olsun diyorum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi:

-Seçimi ilgilendiren 8-10 maddelik bir teklif önümüzdeki hafta Meclis'te olacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığının esasları da bu teklifte yer alıyor. Noter şartı yok. Aday olmak isten 100 bin imzayı bulmak zorunda.

-Yunanistan komşumuz dostumuz. Bizim düşmanımızın Yunanistan'ın da düşmanı olması gerektiğine inanıyoruz. FETÖ'cülerin korunması kabul edilebilir değil. Son zamanlarda FETÖ suçluları Yunanistan'ı barınak olarak görüyor. Umuyoruz ülkemize iade eder.

-ABD kendi işine baksın. Amerikalılar seçim görmek istiyorlarsa Türkiye'ye gelsinler ne kadar şeffaf olduğunu görsünler.

-Şenol Güneş'e yapılan saldırı kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum çok geçmiş olsun diyorum. Maç takımlar arasında rekabet olan bir şeydir. Şiddete dönüştürdüğünüz zaman eğlence olmaktan çıkıyor. Taraftarların husumeti haline dönüşüyor. Ha anarşi ha orada yaşanan şiddet . Farkı yoktur. Taraftarları futbolun zevkine varmaya davet ediyorum. Takımlarımız bunu hak etmiyor. Böyle olaylar yüzünden kötü ünvan sahibi olmaları ülkemize de zarar veriyor. Bu arada Futbol Federesyonu da gerekli araştırmaları yapıyor. Ne gibi müeyyideleri varsa sorumlular karşılığını görecek.