Gündem Son dakika: Başbakan Yıldırım-Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi

Son dakika: Başbakan Yıldırım-Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi

Paylaş
Son dakika: Başbakan Yıldırım-Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile saat 14:00'te biraraya geldi. Görüşmede Türkiye'nin Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı operasyonu ana gündem maddesiydi.

Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili bugün Çankaya Köşkü'nde bir görüşme gerçekleştirdi. Basına kapalı yapılan görüşme 50 dakika sürdü.

İlk açıklamayı yapan Kılıçdaroğlu, "Son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Zeytin Dalı Harekatı kaçınılmaz olarak ülkenin gündemine geldi. En büyük arzumuz kimsenin burnunun kanamadan operasyonun tamamlanmasıdır. Askerlerimiz görev yaparken Suriye'nin toprak bütünlüğüne de katkı yapıyorlar. Operasyon kaçınılmazdı" dedi.


YILDIRIM: ASKER KAYBIMIZ YOK


Başbakan Binali Yıldırım da "Terör faaliyetlerini yok etmek amacıyla bir harekat başlattık. Hassasiyetimiz Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür. Harekat devam etmektedir. Şu ana kadar herhangi bir asker kaybımız yoktur." dedi.

Kilis'e taciz atışlarının yapıldığını kaydeden Başbakan, siyasi partilerin, ana muhalefet ve MHP'nin bu harekata tam destek verdiğini söykledi. Yıldırım, "Cılız sesler çıkmakla beraber kayda değer olay yoktur. Bölücü mesajlar soruşturmaya tabii tutuluyor" dedi.


YILDIRIM KILIÇDAROĞLU'NA OPERASYONLA İLGİLİ BİLGİ VERMİŞTİ


Başbakan Yıldırım, dün Almanya'da bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile telefonla görüşmüş, Afrin'e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgi vermişti.