Gündem Son Dakika... BBP lideri Destici'den Abdullah Gül açıklaması

Son Dakika... BBP lideri Destici'den Abdullah Gül açıklaması

Paylaş
Son Dakika... BBP lideri Destici'den Abdullah Gül açıklaması

BBP lideri Mustafa Destici 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylık iddialarına ilişkin konuştu. Destici, " Bir tarafta Cumhur İttifakı'nın başında kendisini  'Kardeşim' diye aday gösteren Erdoğan var. Öbür tarafta 367 krizini çıkarıp seçilmemesi için her yolu denemiş kişiler var. Bunu hesap edecektir. Bu tecrübeye bu duruşa sahip bir siyasetçidir Sayın Gül" dedi.

AK Parti heyeti, Büyük Birlik Partisi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette ittifak masaya yatırıldı.Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici şunları söyledi:

Biz BBP olarak ittifak gündeme geldiğinden beri yasal hale getirilmesinin doğru olduğunu söyledik ve destekledik. Cumhur İttifakı gündeme geldi, biz de desteklediğimizi söyledik. BBP olarak bu ittifakın yanında ve içinde olacağımızı açıkladık. Bu çerçevede Ünal ve Elitaş ziyarette bulundular. Faydalı ve değerli bir görüşme yaptık. Cumhurbaşkanımızla görüşmemizden sonra netleştireceğiz. Bizler ittifaka öncelikle nasıl katkıyı maksimum sağlayacaksak ona bakarız. Kendi listelerimizle mi gireceğiz, ittifakın içinde mi gireceğiz göreceğiz. Kendi listelerimizle partimizle girmeyi isteriz ama bu sadece bizim vereceğimiz karar değil. MHP - AK Parti - BBP'nin ortak vereceği karardır. Fitneye fırsat vermeyiz. BBP'nin parlamentoda temsil edilmesi de çok önemlidir.

Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin at başı gitmesi lazım. Milletimiz Cumhur İttifakı'na ne denli oy verirse BBP'de o kadar çok vekille temsil edilir.


GÜL'ÜN ADAYLIK İDDİASI


Sayın Gül Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli siyasetçilerimizden. Bir değerimiz. Fakat onun da çok yıpratılmaması gerekir. Sayın Gül 2007'ye dönmeli. Şimdi o döneme baktığımızda 367 krizi vardı. Krizin öncesinde bir tarafta Cumhur İttifakı'nın başında kendisini 'Kardeşim' diye aday gösteren Erdoğan var. Bu tarafta 367 krizini çözen Devlet Bahçeli var. Yine hiç tereddüt etmeden Gül'ü destekleyen BBP var. Öbür tarafta 367 krizini çıkarıp seçilmemesi için her yolu denemiş kişiler var. Sayın Gül kararı bu yönde verir diye düşünüyorum. Bunu hesap edecektir. Bu tecrübeye bu duruşa sahip bir siyasetçidir Sayın Gül.