Spor Son Dakika...Beşiktaşlı Quaresma ile ilgili flaş karar!

Son Dakika...Beşiktaşlı Quaresma ile ilgili flaş karar!

Paylaş
Son Dakika...Beşiktaşlı Quaresma ile ilgili flaş karar!

Son Dakika...Fenerbahçe ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında Josef de Sozua'ya yaptığı hareket sonrası kırmızı kart gören Ricardo Quaresma 5 maç ceza almıştı. Beşiktaş Kulübü, Ricardo Quaresma'ya verilen 5 maçlık ceza nedeniyle Tahkim Kurulu'na itiraz başvurusu yapmıştı. Tahkim kurulu Beşiktaşlı Quaresma'nın 5 maçlık cezasını onadı.

Beşiktaş Kulübü, Ricardo Quaresma'ya verilen 5 maçlık ceza nedeniyle Tahkim Kurulu'na itiraz başvurusu yapmıştı. Tahkim kurulu Beşiktaşlı Quaresma'nın 5 maçlık cezasını onadı.

Alınan karar şöyle:

" Beşiktaş A.Ş. Kulübü'nün futbolcusu Ricardo Andrade Quaresma Bernardo ile ilgili, PFDK'nın 06.03.2018 tarihli E.2017-2018/718 K.2017-2018/846 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

- Duruşma talebinin reddine,

- Erteleme talebinin reddine,

- Beşiktaş A.Ş. Kulübü'nün futbolcusu Ricardo Andrade Quaresma Bernardo'nun ihraç öncesi rakip takım futbolcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakadan men ve 13.000,00TL para cezası ile cezalandırılmasına, olayın oluş şekli dikkate alınarak FDT'nin 12.maddesinin uygulanması suretiyle 1 resmi müsabakadan men ve 4.500,00TL para cezası ile cezalandırılmasına, ihraç sonrası rakip takım futbolcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 43.ve 35/4. maddeleri uyarınca 4 resmi müsabakadan men ve 17.500,00TL para cezası ile cezalandırılmasına, cezaların birleştirilmesi suretiyle toplam 5 resmi müsabakadan men ve 22.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oyçokluğu ile,

Gelecek toplantının 15.03.2018 Perşembe günü saat 14.00'te yapılmasına, oybirliği ile,

Karar verilmiştir."


NELER YAŞANMIŞTI?


Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında geçtiğimiz perşembe akşamı oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Josef de Souza'ya vurduğu gerekçesi ile kırmızı kart ile oyun dışında kalmıştı. Kararı beğenmeyen Ricardo Quaresma, Josef de Souza'ya saldırmaya çalışmış ve takım arkadaşları tarafından engellenmişti. Bu sırada Mehmet Ekici'yle de arbede yaşayan Q7, çıkan olayların ardından PFDK'ya sevk edilmişti.


QUARESMA'NIN KAÇIRACAĞI MAÇLAR


Trabzonspor ile oynanan ve Siyah Beyazlılar'ın 2-0 kazandığı maçta oynamayarak ilk maç cezasını çeken Quaresma, ligde Gençlerbirliği (E), Başakşehir (D), Alanyaspor (E) ve Göztepe (E) maçlarını da kaçıracak.


17 SAYFALIK SAVUNMA


PFDK'dan 5 maç ceza alan Ricardo Quaresma için Beşiktaş'tan Tahkim'e 17 sayfalık savunma gitmişti.


Son dakika! Ricardo Quaresma'ya ağır ceza!


Siyah Beyazlılar genel olarak yaptıkları savunmada yaşanan olaylarda Quaresma'nın tahrik edildiğini belirtmişti.

Haberin Devamı