Gündem Son Dakika...Bozdağ'dan flaş AP kararı açıklaması!

Son Dakika...Bozdağ'dan flaş AP kararı açıklaması!

Paylaş
Son Dakika...Bozdağ'dan flaş AP kararı açıklaması!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ: AP'nin Afrin kararı taraflıdır, akıl tutulmasıdır bizim için yok hükmündedir.

Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye'ye Afrin'den çekilmesi çağrısı yapan karar tasarısının kabul edilmesinin ardından karara tepkiler gelmeye devam ediyor. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ kararı değerlendirdi, "AP'nin Afrin kararı taraflıdır, akıl tutulmasıdır bizim için yok hükmündedir. AP bu kararı aldı diye Türkiye terörle mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Afrin’deki son terörist temizleninceye ve bölgede huzur, barış, güven ve istikrar tesis edilinceye kadar Zeytin Dalı Harekatı devam edecektir" dedi.


KARAR NEYİ İÇERİYOR?


Avrupa Parlamentosu'nun "Suriye'de durum" başlıklı karar tasarısı oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Tasarının Afrin'le ilgili bölümünde Türkiye'nin Suriye'de Kürt güçlerinin kontrolündeki bölgelere düzenlendiği operasyondan derin kaygi duyulduğu belirtiliyor. Türkiye'den Afrin'den çekilmesi ve Suriye sorununda yapıcı rol oynaması isteniyor.

Bunun Türkiye'nin ulusal çıkarına olduğu da savunuluyor. "Suriye'de yeni cepheler açmanın Türkiye'nin ulusal çıkarlarıyla bağdaşmadığı" görüşü ifade ediliyor.

"Uluslararasi insani hukuka saygı duyulması" ve "Afrin de dahil olmak üzere tüm Suriye'de ateşkes ilan edilmesi" çağrısında bulunuluyor.

Zeytin Dalı operasyonunun Suriye sorununa "yeni bir boyut eklediği" ve "Suriye'deki iç hassas dengelere etkisi açısından ek kaygı ve endişeler yarattığı" dile getiriliyor.