Gündem Son dakika! ByLock kullananların cezası belli oldu

Son dakika! ByLock kullananların cezası belli oldu

Paylaş
Son dakika! ByLock kullananların cezası belli oldu

Aralarında ihraç edilen polislerin de olduğu ByLock kullanan 91 FETÖ'cü sanığa hapis cezası verildi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen aralarında ihraç edilen polislerin de bulunduğu 45’i tutuklu 143 sanığın yargılandığı davada mahkeme heyeti, 91 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

Haberin Devamı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Alibey Spor Salonu’nda yapılan duruşmaya, 44 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, yargılamanın sonuna gelindiğini belirterek, sanıklara son sözlerini sordu. Sanıklar, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, aralarında ihraç edilen polislerin de bulunduğu 91 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, haklarında yakalama kararı verilen ve firari durumda bulunan 22 sanık ile soruşturma aşamasında haklarındaki delillerin tam toplanamadığı 26 sanığın dosyasının ayrı ayrı tefrik edilmesine karar verdi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan bir sanık, 1 yıl 6 ay 22 gün, 2 sanık ise 4 yıl 2 ay hapis cezasıyla cezalandırılırken, tutuksuz bir sanık hakkında beraat kararına hükmolundu.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, haklarında dosyasının ayrılmasına karar verdiği sanıklardan 4’ü, hakkında mahkumiyet verdiği sanıklardan ise 9’u olmak üzere 13 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi.