Gündem Başbakan Yıldırım ve Bahçeli'den ortak basın açıklaması

Başbakan Yıldırım ve Bahçeli'den ortak basın açıklaması

Paylaş
Başbakan Yıldırım ve Bahçeli'den ortak basın açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü

Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Bahçeli görüştü.

Görüşme sonrası Yıldırım ve Bahçeli ortak açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

- (Zeytin Dalı Harekatı) İlk aşaması TSK hava unsurlarıyla gerçekleştirilmiş, hedeflerin neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiştir.

- Belirlenen hedefler neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiş ve hava unsurlarımız vazifelerini tamamlayarak üslerine dönmüştür.


KARA HAREKATI NE ZAMAN?


Yarın itibariyle gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir Allah Mehmetçiğin, askerlerimizin yar ve yardımcıları olsun. Allah güçlerini, kuvvetlerini artırsın. Orada bu faaliyetleri icra eden binlerce kahramanımız şunu bilmelidir ki 80 milyon milletin duası, desteği, onların arkasındadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin hedefi asla ve asla Suriye’nin toprak bütünlüğüne halel getirmek değildir. Yapılan iş; güney sınırımızdan, Suriye’nin kuzeybatısından son üç yıl içerisinde ülkemize ve Fırat Kalkanı sahasına yapılan tacizler ve buradaki kayıplar, ayrıca sınır illerimizde yaşayan sivillere yönelik atakları, terör faaliyetlerini ortadan kaldırmak, bunun yanı sıra da Afrin’de yaşayan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimizi terör örgütlerinin baskısından, zulmünden kurtarmak bu harekatın önemli hedeflerinden bir tanesidir.

Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları:

Çok yönlü değerlendirildiğinde çok önemli bir operasyondur. İyi planlanmış bir operasyon olduğu dikkat çekmektedir. İnanıyorum ki aydınlatıcı bir operasyon olarak tarihe geçecektir.

MHP Genel Başkanı Bahçeli de Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Bahçeli, 'Bu operasyon çok yönlü değerlendirildiği vakit çok önemli bir operasyondur. Adı dahi anlamlıdır, kapsamı dahi anlamlıdır.' ifadelerini kullandı.

Böyle bir operasyona ilişkin, bu ana kadar geçen sürede Başbakan Yıldırım'ın muhalefet partilerini bilgilendirme nezaketinin kendisini memnun ettiğini dile getiren Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:


"İYİ PLANLANLANMIŞ BİR OPERASYON"


Biz de milletimizle bunu paylaşmak istiyoruz. Çok önemli istikrarlı bir karar süreciyle, bir yönüyle diplomasi, bir yönüyle Silahlı Kuvvetler, bir yönüyle de kamuoyunun oluşturulması konusunda iyi planlanmış bir operasyon olduğu dikkati çekmektedir.

Milletimiz bunu anlayacaktır, başta siyasi iktidar olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimize önemli desteğini hiçbir zaman vermemezlik yapmayacaktır.

Ben inanıyorum ki mevcut siyasi partilerimiz, bütün sivil toplum kuruluşları... Bu önemli Zeytin Dalı Operasyonu'nun sonuçları milletimize ve Ortadoğu'nun yeniden şekillendirilmesi noktasındaki çabalara karşı da bir yol gösterici, aydınlatıcı olacaktır. Başarılar diliyor, Allah yardımcınız olsun diyorum."



Dünya Afrin'i böyle gördü


Rusya'dan flaş Zeytin Dalı Harekatı açıklaması: Dikkatle takip ediyoruz


Amerika Afrin suskunluğunu bozdu


Türk jetleri Suriye hava sahasına girdi mi?


Dakika dakika Afrin Harekatı (Zeytin Dalı Harekatı)


"Afrin harekatı en az 2-3 ay sürebilecek tehlikeli bir harekattır"