Gündem Son Dakika... CHP'li Öztürk Yılmaz adaylığını açıkladı, AK Partili Mustafa Şentop kahkaha attı

Son Dakika... CHP'li Öztürk Yılmaz adaylığını açıkladı, AK Partili Mustafa Şentop kahkaha attı

Paylaş
Son Dakika... CHP'li Öztürk Yılmaz adaylığını açıkladı, AK Partili Mustafa Şentop kahkaha attı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı. Adaylığı canlı yayında öğrenen, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop kahkaha attı.

MHP lideri Bahçeli'nin erken seçim çağrısına Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olumlu yanıt vermesinin ardından seçimlerin 24 Haziran'da yapılacağı açıklanmıştı. Bu kararın ardından partilerin Cumhurbaşkanı adayları da netleşmeye başladı. CHP henüz adayını netleştirmedi ancak parti içinden Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz adaylığını açıkladı.


"GENEL BAŞKAN ADAY OLMADIĞI TAKTİRDE ADAYIM"


Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "Milli iradeye komplo kurulmasına izin vermeyiz, genel başkanımıza da düşüncelerimi açtım. Genel başkan aday olmadığı taktirde adayım" dedi.

Yılmaz, "Kenardan aday olmaz, tavşan aday olmaz, kimseden korkum yok, adayım" diye konuştu.


AK PARTİLİ ŞENTOP DUYUNCA KAHKAHA ATTI


Yılmaz'ın adaylığının açıklandığı sırada CNN Türk canlı yayınında konuşan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Mustafa Şentop, haberi öğrenince kahkaha attı.


Şentop, "Parti sözcüleri tarafından Genel Başkan'ın aday olabileceği söylenmişti. Şimdi Genel Başkan Yardımcılarından bir tanesi aday oldu. Parti içinde de muhtemelen başka isimler çıkabilir" dedi.


ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?


Türk Büyükelçi ve siyasetçi Öztürk Yılmaz kimdir? İşte Öztürk Yılmaz biyografisi...

Öztürk Yılmaz 19 Eylül 1970, Ardahan'da doğdu.

Ardahan Lisesi ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra 1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı'nda sırasıyla Balkanlar, AGİT, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkasya Daireleri'nde Daire Başkanı, daha sonra da Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Avrupa Birliği'nin kalkınma ve entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) master yaptı.

Yurtdışında ise sırasıyla Kırgızistan Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde Müsteşar olarak görev yaptı.

15 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olarak atandı.

11 Haziran 2014 tarihinde DEAŞ tarafından Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskın sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün boyunca alıkonuldu.

20 Eylül 2014 tarihinde 43 personeli ile birlikte serbest bırakıldı.

2 Temmuz 2015 tarihinde Büyükelçiler Kararnamesi ile Türkiye'nin Tacikistan Büyükelçisi olarak atandı.

3 Eylül 2015 tarihinde bu görevinden istifa ederek 26. dönem TBMM seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ardahan 1. sıra milletvekili adayı oldu.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden 26. Dönem Ardahan milletvekili seçildi.

24 Ocak 2016 tarihi itibarıyla CHP Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

Evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce ve Rusça bilmektedir.