Gündem Son Dakika... CHP'li Öztürk Yılmaz'dan çok sert ÖSO açıklaması

Son Dakika... CHP'li Öztürk Yılmaz'dan çok sert ÖSO açıklaması

Paylaş
Son Dakika... CHP'li Öztürk Yılmaz'dan çok sert ÖSO açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz Afrin'e yapılan Zeytin Dalı harekatıyla ilgili konuştu. Yılmaz, "Türk askerini ÖSO'nun yedeği gibi nasıl gösterirsiniz?" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz TBMM'deki Afrin oturumunda konuştu. Yılmaz Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Yılmaz şunları söyledi:

Ben 5-10-20 gün sonra Afrin operasyonunun biteceğinden eminim. Ya bundan sonra ne olacak? Suriye stratejisi hakkında bizim bir görüşümüz yok. Amerika ile hareket ettiniz. Amerikalılar ÖSO'yu da desteklemiş. Ya bunlar herkesle görüşüyor Biz bunları Türk askerinin önünde nasıl gösteririz? Bunlar o bütün gruplar tarafından desteklendi. Bu sözlerim tarihi bir konuşmadır. ÖSO'ya dikkat edin başımıza iş açacaksınız.

Emin olun 10 gün sonra Rusya ve İran'la ilgili ilişkiler bitecek. Şimdi İran kandırıyor yarın Rusya kandırdı diyecekler.


ERDOĞAN'DAN ÖZTÜRK YILMAZ'A: ULAN AHLAKSIZ!


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli Yuvacık'ta konuşurken Özgür Suriye Ordusu'nu eleştiren CHP'li Öztürk Yılmaz'a seslenmiş, "Ulan ahlaksız sen sıcak yatağında yatarken ÖSO Mehmedimle senin kol kanat gerdiğin teröristleri yok ediyorlar" demişti.

Öte yandan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün gazetecilerle yaptığı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li vekillere hitap ederken kullandığı 'ulan' kelimesine karşılık verdi.


KILIÇDAROĞLU'NDAN 'ULAN' CEVABI


Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat, cümleye ‘ulan’ diye başlarsa, onun düzeyine inin derseniz, diyemem. Ailemden öyle bir kültür almadım, toplumdan da almadım. O sözcüğü kullanmak için kim aldattı onu, merak ediyorum.Yarın-öbür gün, beni aldattılar diyecek. Kendisi bu dili kullanabilir, ama bulunduğu makamın bu dili kullanmasını engellemesi gerekir. Cumhurbaşkanlığı makamı şu anda işgal altında. Bir kişinin Cumhurbaşkanı olabilmesi için, tarafsız olması gerekiyor. TBMM’de tarafsız olacağına dair namusu ve şerefi üstüne yemin etti. Ben kendisine ‘namus ve şereften ne anlıyorsunuz diye’ defalarca sordum. Namusunuz ve şerefiniz üzerine yemin edeceksiniz, sonra tarafsızlığı ayaklar altına alacaksın."