Gündem Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ÇiftlikBank açıklaması: Uruguay'dan o tosuncuğu getiremezsin

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ÇiftlikBank açıklaması: Uruguay'dan o tosuncuğu getiremezsin

Paylaş
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ÇiftlikBank açıklaması: Uruguay'dan o tosuncuğu getiremezsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, ÇiftlikBank olayıyla ilgili hükümeti eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Bakan açıklama yapmış diyor ki; Onu Uruguay'dan isteyeceğiz. Uruguay'da büyükelçiliğimiz yok. Uruguay ile suçluların iadesi konusunda bir anlaşmamız yok. Uruguay'dan inek, tosun, öküz getirebilirsin ama bu tosuncuğu getiremezsin kardeşim" dedi

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları...

18 Mart töreninde belediye başkanını niye dışlıyorsun? 'Benim konuştuğum yerde konuşamaz' diyorsun. Sen 18 Mart'ı bilmezsin sen ancak Man adasını bilirsin. Hani diyor ya 'tek devlet.' Ya zaten tek devlet var. İlla Rabia'ya çevirecek.

Çanakkale Savaşı Gazi Mustafa Kemal'in bir dünya lideri olarak ortaya çıktığı savaştır. 18 Mart şehitler günü bütün camilerimizde hutbe var ama hutbelerin içinde Gazi Mustafa Kemal'in adı yok. (Salondan 'Yuh' sesleri yükselince Kılıçdaroğlu 'Yuhlamayın' cevabı verdi) Eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı Çanakkale Zaferi olmazdı. Şimdi Diyanet'e sormak isterim; Milli Kurtuluş Savaşı'nın liderini neden anmıyorsunuz? Bir fesli Kadir soytarısı var biliyorsunuz. Bu soytarıya Saray'daki zat gidiyor. Siz Atatürk'ü anmadığınızda bu soytarıyla aynı paralele düşüyorsunuz. Çanakkale'yi Atatürksüz kabul etmek mümkün değildir. Umuyorum Diyanet İşleri Başkanlığı birilerinin etkisinde kalmaz. Geçmişte FETÖ'nün dini kullanarak neler yaptığını bliyoruz. Diyanet'in de bundan ders çıkarması lazım.


"HİTLER ALMANYA'SININ BENZERİNİ TÜRKİYE'DE YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"


Geçtiğimiz hafta Şahin Alpay serbest bırakıldı. AYM kararıyla. Altanlar için niçin bir karar vermedi AYM? Onu da bekliyoruz. Bir yerde hukuksuzluk varsa onu düzeltmek yargının görevidir. Yargı bir yerlerden talimat alıyorsa o yargı değildir. Hitler Almanya'sının benzerini Türkiye'de yaşamak istemiyoruz.


"NİYE AYAĞA KALKTINIZ?"


Dün Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat bir toplantı yaptı. Hakim adayları geldiler kura çektiler. İçeri girerken bütün hakimler ayakta. Niye ayağa kalktınız? Bir partinin genel başkanı geldiğinde niye ayağa kalktınız? Zaten adalet diye bir şey kalmadı. Talimatla verilen karar adalet midir? Bekliyor Saray'dan nasıl talimat gelecek diye. Bu zat Saray'da konuşmuş, arada doğruları söylüyor, "Devletler ve milletler adalet üstünde yükselir veya adaletsizlik batağında boğulur. Mazlumun ahının arşı titrettiğini unutmayacağız" diyor. Ya hangi arş? Boğazı kesilen askerleri, ilacı verilmediği için ölenleri görmüyor musun sen?

Bağımsız olsun yargı diyoruz. Adalet dağıtsın diyoruz. Ama onlar diyorlar ki 'bize birisi talimat versin ona göre karar verelim.'


"ELİTAŞ'A SORUN ANLATSIN"


13 Haziran'da şu açıklamayı yapmıştım; Parası olan dayısı olan serbest kalıyor garibanlar yatıyor. Çoğunun zaten daha iddianamesi bile düzenlenmemiş. Şamil Tayyar diyor ki; Gaziantep'te çok ciddi FETÖ borsası var. (Kayseri'de de var.Elitaş'a sorun anlatsın.) Şöyle devam ediyor; Milyon dolarlar dönüyor. İtirafçı adında işadamlarını serbest bırakıyorlar.


"SARAY'I SAT"


Bu iktidar artık çökmüştür. Hiç bir söylemi sağlıklı ve tutarlı değildir. Bunlar yetmiyor gibi Afrin'di terördü derken aradan şeker fabrikalarını nasıl satarız derdindeler. Niye satıyorsun şeker fabrikalarını? AK Parti'nin genel başkanı diyor ki 'Bunlar zarar ediyor.' Bunlar zarar etmiyor Recep bey sen zarar ettiriyorsun. Yavuz Sultan Köprüsü de zarar ediyor onu da sat. Saray'ın 13 günlük parasını versinler hiç bir zarar olmaz. Asıl batak Saray'da. Sat o Saray'ı. Sonra biz 'Yerli ve milliyiz' diyor. Sevsinler senin yerliliğini. Gayri millisin sen. Amaç yabancı firmalara çalışmak. Amaç nişasta bazlı şekeri halka yedirmek, bunun mücadelesini sonuna kadar vereceğiz. Bu hükümet rantiyeye çalışan bir hükümettir.


"NEREDEYSE HER EVDE BİR İŞSİZ VAR"


Türkiye'de neredeyse her evde bir işsiz var. Gençlerin işsizliği çok daha fazla. Son 10 yılda 24 milyon kişi İŞKUR'a iş başvurusunda bulunmuş. Bunun yüzde 22'sine iş bulmuş. 18 milyon kişiye İŞKUR ben iş bulamadım diyor. İşsizlik rakamlarının çoğu gerçek değil. Eğer bir ülkede işsizliği azaltmak istiyorsanız üretim ekonomisine destek verirsiniz. Üretirseniz gücünüz olur.

ÇİFTLİKBANK OLAYI


Adam kalkıyor hepsinin önünde, Bakan, Başbakan, devletin bütün kurumları önünde ÇiftlikBank'ı kuruyor. 77 bin kişiyi dolandırıp 511 milyon lira tokatlıyor. Hükümet seyrediyor. SPK seyrediyor, BDDK, Ticaret Bakanlığı, AK Parti'nin Genel Başkanı seyrediyor. Tıpkı Jet Fadıl gibi. Kombassan gibi, İslami holdingler gibi. Kuruyor ÇiftlikBank'ı 1-2 dua, millet de diyor ki bu adam dini bütün. Buna parayı verebilirsiniz. Ben bu 77 bin 843 kişiye sesleniyorum. Paranızı rahat alabilirsiniz. Parayı BDDK'dan alabilirsiniz. BDDK kanunun 150. maddesi var. Kanuna göre, alınması gereken izinleri almaksızın ticaret ünvanlarında her türlü belge ilan ve reklamlarında banka adını ya da banka gibi faaliyet gösterdikleri, ya da katılım fonu izlenimi uyandıracak kişilerin 1-3 yıl arası hapis cezasına çarptırılır. Görev kimin BDDK'nın. Adam bankayı ünvan olarak kullanmış, Bakanlar görüyor mu görüyor ama hepsi sessiz kalıyor.

"URUGUAY'DAN BU TOSUNCUĞU GETİREMEZSİN"


Bakan yeni uyanmış, diyor ki; Vatandaşlar biraz uyanık olsun diyor. Aldığı önlem bu. Sen Bakan değil misin. Bakan ama görmeyen. Görmen lazım. Vatandaş 77 bin kişi soyuluyor adam ilan veriyor törenle açılıyor. Hiç kimse demiyor ki sen banka unvanını kullanamazsın diyemiyor, demiyor da. Daha acı olanı Bakan diyor ki 11 tane daha böyle kuruluş var. Bakan yine açıklama yapmış diyor ki; Onu Uruguay'dan isteyeceğiz. Uruguay'da büyükelçiliğimiz yok. Uruguay ile suçluların iadesi konusunda bir anlaşmamız yok. Uruguay'dan inek, tosun, öküz getirebilirsin ama bu tosuncuğu getiremezsin kardeşim.