Gündem CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ittifak mesajı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ittifak mesajı

Paylaş
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ittifak mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Dönem A partisi B partisi dönemi değildir. Dönem vatanı kurtarma dönemidir. Bütün siyasi partilerin liderlerine sesleniyorum. Biz her türlü özveride bulunmaya hazırız" dedi

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları...

Dün 23 Nisan'dı...TBMM'nin açıldığı tarih. Ben açılış konuşması yaparken iktidar kanadından rahatsızlık duyuldu. Neden rahatsız oldular biliyorum. Ben Meclis'i savunuyorum onlar tek adamı savunuyor. Ben Gazi Meclis diyorum onlar aksak Meclis diyorlar. Ben her kesimin Meclis'te temsil edilmesini istiyorum onlar engellemek istiyorlar.


"KİŞİSEL HİÇ BİR DERDİM YOK"


15 Temmuz darbeyi fırsata çevirerek 20 Temmuz'da sivil darbe yapmanın kötü olduğunu söyledim, kızdılar. Biz 15 Temmuz darbe girişimine karşı nasıl yüreklilikle karşı olduysak 20 Temmuz'a da aynı şekilde karşı olacağız. Önümüzde seçimler var 24 Haziran parti seçimi değil. Bu seçimler kişisel koltuk arayışı seçimleri değildir. Bu seçimler söz konusu vatansa gerisi teferruattır seçimidir. Kişisel hiç bir beklentim yok benim derdim ülke. Aylığım var oturuyorum, çocuklar büyüdü.


"TÜM PARTİLERE SESLENİYORUM: HAZIRIZ"


Devleti kirlettiler devlette adalet yok. Adalet kalmadı. Adalet mülkün temelidir. Adaleti yok ederseniz devleti çökertirsiniz. Cumhuriyetin kurucu ayarlarına dönmek için birlikte mücadele etmek zorundayız. Tüm siyasi partilere sesleniyorum; Biz CHP olarak her türlü özveride bulunmaya hazırız, ülkemizi seviyoruz. Haziran ayı bayram ayı oalcaktır. Karanlığın az aydınlığın fazla olduğu aydır. Umudun adıdır. Diktatörleri yolcu edip demokrasiyi getireceğimiz aydır.


"KÜLAHIMA ANLATACAKSIN"


İhsan Eliaçık...Saygıdeğer bir insandır. Adaleti savunur. İnançların sömürülmesine karşıdır. Peygamberimiz döneminde yapılan Hendek savaşını anlatıyor. İsimsiz bir dilekçeyle 'Hendek savaşını değil Diyarbakır'ı anlattı' diye 6 yıl hapis cezası alıyor. Sonra diyecekler ki Bizde demokrasi var. Recep bey sen bunu külahıma anlatacaksın.


"SENİN YERİN ORASI DEĞİL AŞAĞI GELECEKSİN"


Dün 23 Nisan'dı. 23 Nisan'da konuşmamdan rahatsız oldular Grup Başkanvekilimiz cevap verdi. Yukarıdaki 'Ben aşağıda olsaydım verilmesi gereken dersi verirdim' diyor Özgür Özel için. Senin yerin zaten orası değil sen aşağı geleceksin.

Bugün Bay Recep diyor ki gitti yörüklere konuştu. Konuştum evet sen tarih bilmiyorsan ben ne yapayım? Bütün Yörük Türkmen kardeşlerimize söz verdim, Yörük Ali Efe gibi çalışacağım. Dadaloğlu nasıl zulme karşı çıktıysa Kılıçdaroğlu olarak ben de karşı çıkacağım.


"TİLKİ GİBİ SALDIRMAYA BAŞLADILAR"


Biz bunları söylüyoruz bir ezber bozduk. 15 vekil arakdaşımız kalktı İYİ Parti'ye geçti. Vay efendim nasıl yaparsınız? Kümeste yakalanan tilki gibi hep beraber saldırmaya başladılar. Ben senin kumpasını bozacağım arkadaş. Beni tanımıyorsun zaten. Yemezler. Sen kumpas yapacaksın. Bütün ayarları bozuldu. Her türlü hakareti yapıyorlar. Demokrasiye kumpas kurdular açığa çıkardık.


"SANA O YOLU CHP AÇTI"


Bu kararı niye aldık? Merhum Erdal İnönü, 1987'de Türkeş, Ecevit, Demirel ve Erbakan'ın siyasi yasaklarının kaldırılması için mücadele etti. Biz de aynı kültürden geliyoruz. Beyefendi unutmuş herhalde. Sana o yolu kim açtı? CHP açtı. Seni sevdiği için mi? Hayır demokrasi. Yüzde 49,5 oy alan Ahmet Davutoğlu'nu Saray'a çağırdılar kapının önüne koydular. Davutoğlu'nu biz savunduk. 15 arkadaşa görev verdik 15'inin de gözlerinden öpüyorum.

450 kilometreyi niye yürüdük? İstanbul'a vardığımızda 1 milyonu aşkın vatandaşımızla karşı karşıya geldik. Onlara şunu söylemişim; Kimse bu yürüyüşün son olduğunu düşünmesin bu ilk adımımızdır. Gittiğimiz yer ayıpsız demokrasiyi sağlamaktır.


"BİZİ ANLAYAMAZLAR"


Birilerinin rengi attı benzi soldu. Bizi anlayamazlar. Kendi kurultaylarında bir kişinin gönderdiği bildirdiği binlerce kişiyi ayağa kaldırarak okutması bizim anladığımız demokraside yoktur. 'Liderimiz ikinci peygamberimiz' diyenler bizi anlayamazlar. Demokrasi ona uygun kafa ve ruh yapısı ister. Sizde o kafa yoksa ben ne yapayım?


"EKONOMİ ŞAHLANACAK DEDİLER, DOLAR ŞAHLANDI"


'Ekonomi şahlanacak' dediler bugün dolar şaha kalktı. Türk lirası yerlerde. 'Ekonomi şahlanacak' dediler vatandaşın ekmeği 250 gramdan 200 grama düştü. 21. yüzyılın Türkiye'sinde borcunu ödeyemeyen sıvacı intihar ediyor. Yatacak yerleri yok bunların. Bu beyefendi açıklama yapıyor, 'Kimileri varlıklarını yurtdışına çıkardı diyorlar yalan' diye. Bir de tehdit ediyor, 'Affetmeyeceğim' diyor. Herhalde Binali'yi falan çağırıyor bunlara söylüyor.

Türkiye Cumhuriyeti şu anda en yüksek faizle yurtdışından borç alıyor. Yakayı tefeciye kaptıran bir hükümetten bu memlekete fayda gelmez.


"MUHTARLARLA İLGİLİ 105 MADDELİK KANUN TASLAĞI HAZIRLADIK"


Geliyorum muhtarlarımıza...'Muhtar başımızın tacıdır' gibi bir sürü laf söylenir ama karın doyurmuyor. Oturup anlatman lazım. Muhtarlık demokrasinin temel taşdır. İlk seçim muhtarlık seçimidir. 1933 yılında ilk kez bir kadın muhtarımız seçiliyor. Atatürk bu kadın muhtarımızı özel olarak ödüllendirdi. Cumhuriyeti demokrasiyi temsil ediyor. Bu hükümet ve önceki hükümetler muhtara gerekli değeri verdi mi? Bana sorarsanız verilmedi. Ana omurga haline nasıl getiririz? Bugün 82 değişik kanunda muhtar adı geçer. Tamamını kimse bilmez. Yapılması gereken ilk şey şu; Muhtar seçimle geliyor neden temel bir kanunu yok? 105 maddeden oluşan muhtarlık kanun taslağı hazırladık. Sizlere vereceğiz. Eksiğimiz olabilir sizden gelenleri dikkate alacağız. Yetmiyor. Niye muhtarlar için birleşik oy pusulası getirilmiyor? Bu ikinci adımımız. Üçüncü adıma geliyorum. Muhtar seçildi nerede oturacak? Muhtarlık evinin olması lazım, devlet tarafından yapılması lazım.

Köy tüzel kişilikleri yeniden inşaa edilmek zorundadır. Mahalleye döndürdüler, şehirde ne vergi ödeniyorsa köyde de aynı vergileri toplayacaklar.

Sosyal yardımlar kesinlikle muhtarlar aracılığıyla dağıtılmalıdır. Kimin fakir olup olmadığını muhtar bilir. Sencer Ayata Türkiye'de yoksulluk araştırması yapmak ister. Birisi diyor ki sen yoksulu görmek istiyorsan mahallenin muhtarına gideceksin. O sana yoksul evlerini tek tek sayar. Muhtar bir parti kimliği içinde seçime girmiyor.

Bazen Belediye Meclisi bir karar alır sizin haberiniz olmaz. O zaman ne olması lazım, mahalle ile ilgili bir karar alınacaksa o toplantıda muhar söz ve karar sahibi olmalıdır.

Muhtarlık bir kamu kurumu olarak sayılmalı ve belediyelerle ortak projeler yapabilmeli. Bunun önü açılmalı.

Türkiye Muhtarlar Birliği kurulmalı.

Muhtarlığı güçlendirmeniz lazım. Bir bütçesinin olması lazım. Kamu otoritesine de hesap vermek zorundadır. Emlak vergisi toplanıyor mu toplanıyor. Bu para belediyeye gidiyor. Emlak vergisinin yüzde 1'i mi olur 2'si mi olur bir para alınarak bütçesi olmalı.

Biz sizi karakolun bekçisi postanenin de nöbetçisi yapmayacağız.