Gündem Son Dakika...CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan erken seçimde adaylık açıklaması

Son Dakika...CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan erken seçimde adaylık açıklaması

Paylaş
Son Dakika...CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan erken seçimde adaylık açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan erken seçimlerle ilgili açıklama geldi. CHP lideri, "Önümüzdeki günlerde PM'yi toplayacağız adayımızı belirleyeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP lideri şunları söyledi:

Haziran güzel aydınlık bir ay. Haziran ayı kirazların bol olduğu bir aydır. Haziran'ın bir başka özelliği iyilerin galip geldiği, kötülerin yenildiği bir aydır. Hepimiz Haziran için mücadele edeceğiz. Bu ülkeye demkrasiyi, bu ülkeye huzuru, bu ülkeye kardeşliği, bu ülkeye barışı getirmek için...Bu ülkenin gerilimden büyük acılar çektiğini hepimiz biliyoruz. Herkes evinde televizyon bile izlemekten neredeyse korkuyor. Ama Haziran'da söz veriyorum bu ülkeye huzur gelecek, barış gelecek, ağaçlar gerçek anlamda çiçek açacak, hepimiz evimizde huzur içinde oturacağız. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız. Benim adaylığıma gelince, bizim partimizin bir özelliği vardır; Cumhurbaşkanı adaylarını ben değil PM ve yetkili organlarımız belirlerler. Önümüzdeki günlerde PM'yi toplaycağız adayımızı belirleyeceğiz.



İttifak için diğer partilerle görüşeceğiz. Diğer parti liderleriyle görüşeceğiz ve o çerçevede karar alacağız Kim demokrasiden yanaysa, kim tek adam rejime karşıysa, kim Türkiye'de insanlar düşüncelerini özgürce ifade etsin diyorsa herkesi Haziran ayında bekliyoruz.