Gündem CHP Milletvekili Aytun Çıray partiden istifa etti

CHP Milletvekili Aytun Çıray partiden istifa etti

Paylaş
CHP Milletvekili Aytun Çıray partiden istifa etti

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray partisinden istifa etti. Aytun Çıray istifanın ardından "Türk milletinin alternatifi Meral Akşener'in liderliğidir. Şartlar yeni bir siyasi çıkışı zorunlu kılmıştır" açıklamasında bulundu

Ankara kulislerinde konuşulan iddia gerçek oldu. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray partisinden istifa etti. Aytun Çıray'ın Meral Akşener'in kuracağı yeni partiye katılması bekleniyordu. Aytun Çıray'ın istifasının ardından yaptığı "Türk milletinin alternatifi Meral Akşener'in liderliğidir. Şartlar yeni bir siyasi çıkışı zorunlu kılmıştır" açıklaması da bu iddiayı kesinleştirdi.

Bu istifanın ardından başka CHP'li milletvekillerinin de Meral Akşener'in kuracağı partiye geçmesi bekleniyor.

AYTUN ÇIRAY KİMDİR?

1957 yılında İzmir'de doğan Aytun Çıray, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1981 yılında mezun oldu. Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yaptığı 4 yıl boyunca 7 sağlık bakanı ile çalıştı. 1997 yılında kendi isteği ile istifa ederek müsteşarlık görevinden ayrıldı.


1995'TE DYP'DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU


Özel sektörde çeşitli şirketlerin yönetiminde yer alan Çıray, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller zamanında 1995 yılında DYP’den milletvekili aday adayı oldu, İzmir İli DYP Önseçim Üçüncüsü seçildi.

Ancak merkez kararı ile 5. sıraya kaydırıldı. O dönemde DYP dört milletvekili kazandı. 1999 Genel Seçimleri 1999 İzmir İli Önseçim Birincisi. Merkez kararı ile listeden tamamen çıkarıldı ve bunun üzerine DYP’yi terk etmek zorunda bırakıldı.

2002'DE ANAP'TAN ADAY GÖSTERİLDİ AMA...


Daha sonra 2002 yılı seçimlerinde Mesut Yılmaz zamanında ANAP İzmir 2. sıradan aday gösterildi ancak parti baraj altında kalınca seçilemedi. Daha sonra Demokrat Parti’ye geçti. DP (DYP) 2007 kongresinde Genel Başkan adayı oldu. Tüm medya ve siyasi analistler tarafından ilk üç aday arasında olduğu kabul edildi, ancak kongreyi siyaseten meşru bulmadığı için adaylıktan çekildi.

2011'DE CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ OLDU


TBMM 24. döneminde 2011 yılında CHP İzmir milletvekili seçildi. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde tekrar CHP İzmir milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde yinelenen seçimlerde tekrar TBMM. 26. Dönem için CHP İzmir milletvekili seçildi.

CHP'NİN RESMİ İNTERNET SİTESİNDEKİ GÖZGEÇMİŞİ ŞÖYLE:


1 Ocak 1957’de İzmir Bayındır’da doğdu. Babasının adı Muharrem Remzi, annesinin adı Kıymet’tir. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. İç hastalıkları dalında uzmanlığını aldı. 1989’da Başhekimliğe ve 1993’de Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığına atandı. Başbakan Danışmanlığı görevinde bulundu. PETKİM, ERDEMİR ve İSDEMİR’in yönetimlerinde görev aldı. ERENCO şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Dünya Bankası 2. Sağlık Projesi İkraz Anlaşması Müzakerelerinde Türkiye adına başkanlık etti. Birçok gazetede köşe yazarlığı yaptı. Yayınlanmış makaleleri ve 3 kitabı bulunmaktadır. Fransızca bilen Çıray, evli ve 2 çocuk babasıdır.