Gündem Son dakika: Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın tutuklandı

Son dakika: Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın tutuklandı

Paylaş
Son dakika: Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın tutuklandı

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında kayıplara karışan şirket sahibi Mehmet Aydın'ın, 20 yaşındaki eşi Sıla Aydın Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek teslim oldu. Sıla Aydın çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öte yandan gözaltına alınan Çiftlik Bank Yönetim Kurulu Üyelerinden Cemal Çolak da tutuklandı

Türkiye günlerdir Çiftlik Bank ve Mehmet Aydın'ı konuşuyor. Çiftlik Bank soruşturması kapsamında kayıplara karışan şirket sahibi Mehmet Aydın'ın, 20 yaşındaki eşi Sıla Aydın Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek teslim oldu.



Binlerce kişiyi Çiftlik Bank oyunuyla dolandıran Mehmet Aydın ve teslim olan 20 yaşındaki eşi Sıla Aydın.


MEHMET AYDIN'IN KARISI SILA AYDIN BİR GÜN ÖNCE HER ŞEYİ ANLATMIŞ!


Çiftlik Bank vurgununu yapan Mehmet Aydın 'ın 20 yaşındaki eşi Sıla Aydın (Sıla Soysal) emniyete teslim olmadan bir gün önce mağdurlardan biriyle yaptığı telefon görüşmesinde her şeyi tek tek anlatıyor. İnternette yayımlanan görüşmenin ses kaydında Sıla Aydın, Mehmet Aydın dışında iki kişinin daha adını veriyor. Ve yurt dışında eşinin ve ortaklarının kurduğu sahte şirketlerden bahsediyor. İşte sıla Aydın'ın internette yayımlanan o ses kaydı.


YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE TUTUKLANDI


Çiftlik Bank Yönetim Kurulu Üyelerinden Cemal Çolak, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince İstanbul’da ikametine yapılan operasyonda gözaltına alınarak Sakarya’ya getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Cemal Çolak, adliyeye sevk edildi.

Geçtiğimiz günlerde, Sakarya'nın Taraklı ilçesindeki, Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisinde, Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı ile arama yapılarak, evraklara el konulmuştu.

Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Çiftlik Bank’ın yönetim kurulu üyelerinden Cemal Çolak’ın (35) İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan ikametine operasyon düzenlenerek gözaltına alındı.



Gözaltına alınan yönetim kurulu üyesi Çolak, Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Burada ki ifadesinde, kendisinin güvenlik görevlisi olduğunu ve daha sonrasında ise bilgisi dışında şirket müdürü yapıldığını söyledi. Çiftlik Bank ile yaşanan sıkıntılar sonrasında durumdan şüphelenerek sözde müdürlükten istifa ettiğini de ifade eden Çolak, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Çolak çıkarıldığı mahkemece "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklandı.


Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın firarda


Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın kimdir?


Çiftlik Bank nedir? Battı mı? Sahibi Mehmet Aydın kimdir?