Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Maltepe'de AK Parti 6. Olağan ilçe kongresinde konuştu. Erdoğan, partisinin yaptığı hizmetleri anlattı, "Biz hizmet götürürken alevi-sünni ayrımı yapmadık, tüm milletimize hizmet götürdük" şeklinde konuştu. Erdoğan, Afrin'de de 4 bin 163 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Maltepe 16 Nisan halk oylamasında yüzde 39'luk oy oranıyla beklentimizin çok altında kaldı. Sonuç en azından tam tersi olmalıydı. Bu sonuç Maltepe'ye hiç yakışmadı. İnşallah 2019 seçimlerinde farklı bir manzarayla karşılaşacağız.

Marmaray'a binmeyen var mı? Nasıl güzel değil mi? Bay Kemal binmemiştir. Niye Avrasya Tüneli'ni niye yaptık. Dedemiz Fatih gemileri karadan yürüttü, biz de arabaları denizin altından geçiririz dedik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık. O sırada bizim seçim faaliyeti gösteren arkadaşları ziyaret ettim. Anamuhalefetin de çadırını ziyaret ettim. Çadırdan biri 'Ne yaptınız ki' dedi. 'Neden adını Yavuz Sultan Selim koydunuz, kendi adınızı verseydiniz' dedi. Bu soruyu soran mezhepçi yaklaşımla sordu. Ama biz hiçbir zaman mezhepçi olmadık. Yakışan neyse onun adımını attık. Biz hizmet götürürken alevi-sünni ayrımı yapmadık, tüm milletimize hizmet götürdük. Maltepe'nin şurasında şu var deyip su götürmemezlik ettik mi? Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik.


"ORADA BENİM MİLLETİM YAŞIYOR"


İzmir otoyolu çalışmaları sürerken, orada CHP'li belediye var yapmayalım dedik mi? Orada benim insanım yaşıyor. Bu hizmetler milletimedir. Çanakkale'de CHP, Tekirdağ'da CHP belediyesi var. Oraya hizmet götürmeyelim dedik mi? Niye yapıyoruz; at denize halik bilmezse malik bilir.


"MARMARA ÜNİVERSİTESİ MALTEPE'YE GELİYOR"


Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da inşa ediyoruz. 90 milyon yolcu kapasitesiyle hizmete girecek. Boğaz'da olan kazayı gördünüz. İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız. Sağlıkta İstanbul'u dünyanın sayılı merkezlerinden biri haline dönüştürdük. İstanbul'a 21 milyon yeni fidan dikerek şehrin yeşil vasfını geliştirdik. Şimdi Marmara Üniversitesi Maltepe'ye geliyor.

Türkiye Kızıl Elma'sının peşinde olacak.

Suriye ve Irak başta olmak üzere tüm gelişmeleri bu vizyon ışıında değerlendirdiğimizde her şeyin yerli yerine oturduğunu göreceksiniz. 4 bin 163 teröristi Afrin'de etkisiz hale getirdik. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.


"PENSİLVANYA'DAKİ SEN DE GELECEKSİN"


İnlerine gireceğiz dedim. Girdik mi. SIHA’larla IHA’larla girdik, F16'larla girdik ve kuyruklarını bacaklarının arasına sokup kaçtılar. Nereye Suriye’ye kaçtılar. Fırat Kalkanı’nda yakaladık, Afrin’de yakaladık. Yerlerin altında gördünüz dimi hazırladıkları tünelleri. Oralarda vurduk. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te vurduk. Vuracağız vurmaya devam edeceğiz. FETÖ de kaçtı dünyanın değişik ülkelerine. Kosova’da yakaladık 6 tanesini aldık geldik. Gabon’a gittiler. Şu ana kadar 80 tanesini yurt dışından aldık geldik. Pensilvanya'daki sen de geleceksin. İstediğin kadar sağa sola yalpalan. Biz bu vatanın vatansever evlatlarıyız. Biz ölürsek burada öleceğiz.


"NEYİ DAĞITIYORSUN?"


Bay Kemal şimdi tapusuz yerlere tapu dağıtacakmış. Nerede bunlar cebinde mi? Neyi dağıtıyorsun? Bunlar hep böyle hayatları boyunca dağıttılar. Kendilerini dağıttılar kendilerini. Halkımıza verdikleri bir şey var mı yok. Yalanın bedeli yok. Bunlar akşam yalan sabah yalan.