Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millet siyasetçilerini kurban vermeyecek

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millet siyasetçilerini kurban vermeyecek

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millet siyasetçilerini kurban vermeyecek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'de partisinin 6. Olağan Kongresi'nde konuştu. Erdoğan,  "Bu millet siyasetçilerini bir daha darbe heveslilerine kurban vermeyecek. 15 Temmuz gecesi gibi 250 evladı pahasına meydanı cuntacılara bırakmayacak" dedi. Erdoğan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da yüklendi, "Biz anamuhalefetin başındaki zat gibi 8 seçim kaybetmesine rağmen koltuğa yapışanlardan olmadık. Bizim nazarımızda tüm makamlar geçicidir" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Bu millet Menderes ve hizmetlerini unutmadı unutmayacak. Bu millet darbe günü sevinç yapanları da unutmayacak. Bu millet siyasetçilerini bir daha darbe heveslilerine kurban vermeyecek. 15 Temmuz gecesi gibi 250 evladı pahasına meydanı cuntacılara bırakmayacak.

Bana sizler gibi yol arkadaşları dava arkadaşları lütfettiği için Rabbime ne kadar hamd etsem azdır.

Bugün Eskişehir'le beraber Büyükşehir kongrelerimizi de başlatmış oluyoruz. Kongrelerimiz vasıtasıyla kadromuzu yeniliyoruz. Her gittiğim yerde muhteşem bir heyecanla göz kamaştıran bir dayanışmaya şahit oluyorum. AK Parti kadroları her zamankinden daha güçlü. Türkiye 2019'dan alacağı kuvvetle 2023'e daha sonra 2053 ve 2071'e yürüyecektir. Türkiye'nin 2019 kavşağını da başarıyla dönmekten başka şansı yoktur. Bu seçilerde sadece ülkemizin 15 yıllık başarılarının değil tüm kazanımları oylaması yapılacaktır. Şu anda itibaren 2019'a kadar kapı kapı dolaşacak eserlerimizi hizmetlerimizi Eskişehirli kardeşlerimize anlatacağız.


"TÜRKİYE'Yİ BU HALE BİZ GETİRDİK"


Yüksek Hızlı Treninin AK Parti tarafından yapıldığını bilmeyenlerin olduğunu size söyleyebilirim. Çok var. Marifet iltifata tabidir. 25 havalimanı 57 havalimanı oldu. Bu kadar havalimanını biz yaptık. Türkiye'yi bu hale biz getirdik. Bütün bunları niye yaptı? Modern Türkiye için bu gerekliydi. Modern Türkiye'yi inşa edeceksek, bunlar Atatürkçüyüz diyorlar ya, ne yaptınız ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için? Dünyada şu anda 1 numaralı havalimanını biz yapıyoruz. Şu anda bu yılın sonuna kadar yılda 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız açılıyor.


"KILIÇDAROĞLU GİBİ 8 SEÇİM KAYBEDİP KOLTUĞA YAPIŞMADIK"


Kavgayı çıkar çatışmasını siyasetlerinin merkezine yerleştirenler muhabbetimizi bir türlü anlayamadılar. Biz birbirimizi sadece Allah için seviyoruz. Koltuk kavgasıyla ömür geçenler bizim millete hizmet aşkımızın sırrını bir türlü varamadılar. Biz siyaseti hizmet vesilesi istiklal mücadelesi olarak görüyoruz. Biz anamuhalefetin başındaki zat gibi 8 seçim kaybetmesine rağmen koltuğa yapışanlardan olmadık. Bizim nazarımızda tüm makamlar geçicidir. Biz makama, insana hizmet götürme amacı olmanın ötesinde hiç bir anlam yüklemedik.


"YA OLACAĞIZ YA ÖLECEĞİZ"


Ülkemiz tarihinin en çetin mücadelelerinden birini veriyor. Bu mücadele istikbalimiz için hayati bir önemdedir. Tüm vatandaşlarımın şu hakikati görmesini istiyorum; ya olacağız ya öleceğiz. İşte Afrin. Bu sabah itibariyle 1595 terörist etkisiz hale getirildi. Bu tarihi süreçte Türkiye'nin kutuplaşmaya değil kucaklaşmaya ihtiyacı var. Birileri Afrin'e gitmeyi lüks görebilir, 'Afrin'e inmeyin' diyebilir.Birileri hala oralarda barış rüzgarları estirebilir. Bize saldıranlara Osmanlı tokadını atarız. O bana saldıracak Kilis'te, Hatay'da 100'e yakın kardeşimiz şehit olacak biz öbür yanağımızı uzatacağız 'Gel buna da vur' diyeceğiz. Yok böyle bir şey. Biz Osmanlı'nın tokadını atarız. 3,5 milyon Suriyeli kardeşimizi kendi topraklarına döndüreceğiz. Fırat Kalkanı Harekatı'nda ne yaptıysak Afrin Harekatı'nda da bunu yapacağız. Ülkemizin kavgaya,kaosa değil dayanışmaya ihtiacı var. Zaman ihtilaf değil ittifak zamanıdır. Milletimiz bizden hizmet bekliyor.


"TUZAKLARI SAHİPLERİNİN BAŞLARINA GEÇİRECEĞİZ"


Siyaseti çıkar mücadelesi olarak görenlerin bizi birbirimize düşürmesine asla izin vermeyeceğiz. Etnik kimlik üzerinden, mezhep üzerinden milletimiz arasına fitne sokulmasına kesinlikle müsade edemeyiz. Bize ve ülkemize kurulan tuzakları tek tek sahiplerinin başlarına geçireceğiz.