Gündem Son Dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'nin erken seçim çıkışına ilk yorum

Son Dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'nin erken seçim çıkışına ilk yorum

Paylaş
Son Dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'nin erken seçim çıkışına ilk yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin erken seçim çağrısına yanıt verdi. Erdoğan, "Bahçeli ile yarın görüşeceğiz" dedi. Öte yandan Erdoğan grup toplantısı çıkışında "Şu an söyleyecek bir şeyim yok" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Seçimler 26 Ağustos 2018 Pazar günü yapılsın' çağrısıyla ilgili konuştu. Erdoğan, "Bahçeli ile yarın görüşeceğiz" dedi. Erdoğan grup toplantısı çıkışında da "Şu an söyleyecek bir şeyim yok" ifadelerini kullandı.



Erdoğan ve Bahçeli yarın saat 13.30'da Beştepe'de bir araya gelecek.


ERDOĞAN: 2019'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK


Erdoğan AK Parti grup toplantısında da önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, Bahçeli'nin erken seçim isteğine değinmedi ama seçimlerin 2019 Kasım ayında yapılacağını söyledi. İşte o sözler:

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'nin erken seçim isteğine yanıt gibi açıklama


Cumhuriyet döneminde yaşadığımız siyasi ve ekonomik krizlerin en önemli sebeplerinden biri olan yönetim sistemimizdeki tıkanıkların aşılmasına vesile olacağına inandığım anayasa değişikliğimiz inşallah 2019 Kasım seçimlerinde tamamen yürürlüğe girecek. Milletimizin gönüllerde yaptığı ittfakı MHP ve destek veren diğer partilerle hayata geçirerek önemli bir adım attık. Bu ittifakı 2019 seçimlerine taşıyoruz. Bu konuyla ilgili hukuki düzenlemeler yapıldı.Bu gelişmler ülkemizde artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağının işaretleridir. Ülkemize milletimize hayırlı olsun.


Son Dakika... MHP lideri Devlet Bahçeli'den erken seçim açıklaması


BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?


MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında şunları söylemişti:

Cumhur İttifakı'nın titizlikle korunması elzemdir. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. Bu şartlarda Türkiye'nin 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkılması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir.

Önümüzde 2 seçenek var; ya 3 Kasım beklenecek ya da meşru gerekçelerden seçimler erkene çekilecektir. Seçimin zamanında yapılmasıyla ilgili talepler doğal bir haktır. Sayın Cumhurbaşkaının da düşüncesi farklı değildir. MHP seçimini erkene alınmasından yana kullanacaktır. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 Pazar günü Türk milletinin sandığa gidip Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde düşmanlara gereken dersi vermesi en makul en mantıklı yoldur.