Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'nin erken seçim isteğine yanıt gibi açıklama

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'nin erken seçim isteğine yanıt gibi açıklama

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'nin erken seçim isteğine yanıt gibi açıklama

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan seçimlerle ilgili konuştu, "Cumhuriyet döneminde yaşadığımız siyasi ve ekonomik krizlerin en önemli sebeplerinden biri olan yönetim sistemimizdeki tıkanıkların aşılmasına vesile olacağına inandığım anayasa değişikliğimiz inşallah 2019 Kasım seçimlerinde tamamen yürürlüğe girecek" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Türkiye'nin istiklaline yönelik kötü niye besleyenlerin hedeflerinden ilkinin emniyet teşkilatı olması tesadüf değildir. FETÖ içeriden PKK dışarıda emniyet teşkilatımızı devre dışı bırakmak için çok uğraştılar. Emniyet teşkilatımızı iç ve dış saldırılardan kurtardık. Emniyet içinde hala terör örgütü mensupları bulunuyor olması muhtemeldir. Temizlemekte gerçekten zorlanıyoruz. Adil Öksüz haininin nasıl serbest bırakıldığını unutmuş değiliz. FETÖ'cülerin oyunlarına göz yumanları bir kez daha ikaz ediyorum. Bizim nazarımızda zerre kadar farkları yoktur. Milletimiz emin olsun ki 7 gün 24 saat enselerindeyiz.


"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ 2019 KASIM SEÇİMLERİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK"


Dün 16 Nisan halk oylamasının 1. yıldönümüydü. Buradan katılan ve 'evet' diyerek iradesini ortaya koyan milleitmin her bir ferdine şükranlarımı iletiyorum. Halk oylamasıyla önemli bir ayasa değişikliği kabul edildi.Cumhuriyet döneminde yaşadığımız siyasi ve ekonomik krizlerin en önemli sebeplerinden biri olan yönetim sistemimizdeki tıkanıkların aşılmasına vesile olacağına inandığım anayasa değişikliğimiz inşallah 2019 Kasım seçimlerinde tamamen yürürlüğe girecek. Milletimizin gönüllerde yaptığı ittfakı MHP ve destek veren diğer partilerle hayata geçirerek önemli bir adım attık. Bu ittifakı 2019 seçimlerine taşıyoruz. Bu konuyla ilgili hukuki düzenlemeler yapıldı.Bu gelişmler ülkemizde artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağının işaretleridir. Ülkemize milletimize hayırlı olsun.

GÜNÜN FOTOĞRAFI


MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "erken seçim" açıklamasının ardından tüm gözler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında yapacağı konuşmaya çevrildi. Grup toplantısındaki hareketlilik dikkatlerden kaçmazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Başbakan Binali Yıldırım'ın ise Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile gerçekleştirdiği sohbet objektiflere böyle yansıdı.

Adalet Bakanı Abdülhmait Gül bu fotoğraftan dakikalar sonra Meclis'te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Yıldırım ve kurmaylarıyla yaptığı görüşmeye katılarak Bahçeli'yle yaptığı görüşmeyi aktardı. Abdülhamit Gül, AK Parti ve MHP arasındaki ittifak heyetinde de yer alıyor.



Soldan Sağa: Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Başkanvekili Hayati Yazıcı


"ER VEYA GEÇ ONU DA ALACAĞIZ"


Afrin Harekatında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 205'e ulaşmıştır. FETÖ'cülerin ise hali perişan. En son Kosova'da 6 Gabon'a 3 olmak üzere toplamda 80'i yakaladık. Pensilvanya'ya kaçan teröristin durumu da farklı olmayacak. Er veya geç onu da alacağız.


"MALATYA'DA ÖZAL ÜNİVERSİTESİ KURACAĞIZ"


Bugün 25. vefat yıldönümü olan 8. Cumhurbaşkanımız siyaset devlet ve millet adamı Turgut Özal'ı rahmetle yad ediyor mekanı cennet olsun diyorum. Gelin birer Fatiha okuyalım. Türkiye'nin sancılı bir döneminde gerçekleştirdiği reformlarla ülkemizin önünü açan Özal'ın önemi vefatından sonra çok daha iyi anlaşılmıştır. Özal'ın adını yaşatmak için Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin kurulmasına izin vereceğiz. İsmini anmayacağım oradaki üniversitenin öğrenci sayısı fazla onu ikiye böleceğiz ve Turgut Özal Ünivesitesi'ni kuracağız.

"KALKTI KENDİSİ HATAY'A GİTTİ"


CHP'nin devletimizle milletimizle olan bağı gün geçtikçe zayıflamaktadır. CHP'nin gideceği yer olsa olsa Kandil olur başka bir yer olmaz. Gerçi yakında biz o Kandil'i de teröristlerin başına yıkacağız. Adım adım yaklaşıyoruz. CHP'nin başındaki zat Afrin operasyonuna karşı çıkmıştı. Kahraman Mehmetçiklerimiz Afrin'e girdi de ne oldu Bay Kemal? Biz saantçılarımız sporcularımızla askerlerimize destek için Hatay'daki sınır karakoluna gittiğimizde bu zat herkese hakaretler yağdırmıştır. Bunun üzerine milletimiz kendisini rezil etmiş olacak ki kalktı kendisi de Hatay'a gitti. Bizim giydiğimiz kamuflaja da hayran kaldı herhalde ona da laf attI. Kendisine parka postal gönderme teklifinde bulunmuştum. O da 'Parkayı postalı öğrenciliğimden beri giyiyorum' demişti. Siz teröristerin parkasını postalı giyersiniz biz askerimizin postalını giyeriz.


"TERÖRİST DESTEKÇİLERİ CHP EYLEMLERİNDE BAŞI ÇEKİYOR"


Türkiye'de ne kadar terörist destekçisi varsa hepsi CHP eylemlerinde başı çekiyor. Türkiye'nin anamuhalefet partisi CHP'nin böylesine marjinalize edilmesine yüreğimiz el vermiyor. Muhalefet en az iktidar kadar güçlü olmalı. 2019'dan sonra AK Parti Meclis'te güçlü bir şekilde yer almayı sürdürecek ama anamuhalefetin akıbetini göremiyoruz.


"SINIRIMIZIN TAMAMINI GÜVENLİ HALE GETİRMELİYİZ"


Son yıllarda yaşadıklarımız terör örgütlerini yok etmezsek onların gelip vatanda topraklarında eylem yapabileceklerini göstermiştir. Suriye'ye girmezsek 3,5 milyon kardeşimizin de asla evlerine dönemeyeceğini tespit ettik. Türkiye'nin geelceği için bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandırmak zorundayız.İdlip'ten Tel Rıfat'a kadar Suriye sınırımızın tamamını güvenli hale getirmeliyiz.


"NE GETİRİRSENİZ GETİRİN"


Onbinlerce kilometre mesafeden çıkıp buraya gelmenin ne anlamı var. 5 bin TIR silah yüklü aracın Kuzey Suriye'de ne işi var? 60 bine yakın teröristi bölgeye getirme gayreti içindeler. Ne getirirseniz getirin. Biz şunu çok iyi biliyoruz; Bizim inancımızda inanmış topluluklar inanmamış kalabalıkların üzerine galiptir. Suriye politikamızı genişleterek yolumuza devam edeceğiz. Nerede ne zaman kiminle hareket etmemiz gerekiyorsa ediyoruz. Çıkmış bir tanesi 'Rusya ile Türkiye'nin arasını açtık' diyor. Dış politikamızın esası elbette dostlarımızın sayısını çoğaltmak ama bir şartla dostlarımızın dostluğunu görmemiz lazım ki birlikte yürüyelim. Yeteri kadar fikir sahibi olduk.